Сателитно изображение на изкуствения сняг по пистите в Пекин взриви

...
Сателитно изображение на изкуствения сняг по пистите в Пекин взриви
Коментари Харесай

Изкуственият олимпийски сняг се откроява чак от Космоса

Сателитно изображение на изкуствения сняг по пистите в Пекин взриви публичното мнение измежду спортистите и природозащитниците. На фотографията се виждат единствено пистите, покрити с изкуствения сняг, в ослепителен контрастност с другояче сухите и скалисти планини в Пекин.
Фотографията, снимана от спътника " Landsat 8 " на 29 януари, демонстрира олимпийската зона Янцин на планината Xiaohaituo, наречена " скалата ", ситуирана на към 74 километра северозападно от Пекин. Районът се употребява за осъществяване на спортове като бобслей, сноуборд, и ски слалом, изискващи дълги писти от сняг или лед. През февруари в района обаче естествено падат едвам към 3.3 см. сняг, сочи информация със статистиките на НАСА.
В резултат на това , които публично започнаха на 4 февруари, са първите зимни олимпийски игри, които ще изискват на процедура 100% неестествен сняг за всички зимни спортове. Използването му обаче провокира обилни публични полемики, защото за неговото произвеждане се изисква голямо количество вода и сила, а също по този начин той основава редица екологични проблеми.
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР