Сателитният пилот на Yamaha Фабио Куартараро победи световния шампион в

...
Сателитният пилот на Yamaha Фабио Куартараро победи световния шампион в
Коментари Харесай

Куартараро надви Маркес в последната квалификация за сезон 2019 в MotoGP

Сателитният водач на Yamaha Фабио Куартараро победи международния първенец в кралския клас Марк Маркес в последната подготовка за сезон 2019 в MotoGP във Валендия. Младият французин бе единственият водач с време под минута и 30 секунди в сесията. Топ 3 зад Куартараро и Маркес добавя Джак Милър със сателитен Ducati.
@FabioQ20 closes the year with his SIXTH pole position!

Can the @sepangracing rider's rookie season end in the grand manner tomorrow? #ValenciaGP pic.twitter.com/AdtECRyVF4
— MotoGP™ (@MotoGP) November 16, 2019
В последната си подготовка в кралския клас на мотоциклетизма петкратният първенец Хорхе Лоренсо не съумя да завоюва 44-ия си полпозишън и приключи на едвам 16-а позиция.

В началото на тренировката Маркес се възползва от въздушната бликам на Роси. В следващияте си обиколки Маркес усъвършенства времето си, само че на финала провали две от летящите си обиколки и не съумя да отговори на темпото на Куартараро.

Сателитният водач на Yamaha Франко Морбидели бе на косъм от рухване на завой номер 2 от пистата " Рикардо Тормо ", само че задържа мотора си в чакъла и се върна на асфалта незасегнат.
The final flying laps begin!

Time to deliver everything you've got! #ValenciaGP pic.twitter.com/mCNRCpQuOm
— MotoGP™ (@MotoGP) November 16, 2019 Зад топ 3 на стартовата решетка в неделя ще се наредят Маверик Винялес със заводска Yamaha, Морбидели и Андреа Довициозо с Ducati. Топ 10 допълват двойката на Suzuki Жоан Мир и Алекс Ринс, Кал Кръчлоу със сателитна Honda и Данило Петручи с втория Ducati. Пол Еспергаро с КТМ ще потегли 11-и, следван от ветерана в мотоциклетния спорт Валентино Роси. Потенциалният заместител на Лоренсо в Honda Йоан Зарко ще започва 13-и със сателитната Honda. Сателитният водач на Ducati Карел Ейбрахам претърпя случай на завой номер 1 и ще започва едвам 21-ви. Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР