Сателитните снимки показват бронирани машини и други превозни средства, принадлежащи

...
Сателитните снимки показват бронирани машини и други превозни средства, принадлежащи
Коментари Харесай

Китай сравни протестиращи в Хонконг с терористи и разположи техника в Шенжен

Сателитните фотоси демонстрират бронирани машини и други транспортни средства , принадлежащи на военизираната полиция на Китай, ситуирани в състезателен комплекс в град Шенжен , което някои интерпретират като опасност от Пекин да употребяват мощ против про-демократичните протестиращи в Хонконг, оповестява АП.

Снимките от WorldView на Maxar, демонстрират 500 или повече транспортни средства , паркирани във и към футболен стадион в Спортен център в Шенжен Бей.

Китайските държавни медии оповестяват, че ученията са планувани преди този момент и не са директно свързани с вълненията в Хонконг, макар че те идват малко откакто централното държавно управление в Пекин съобщи, че митингите стартират да демонстрират " признаци на тероризъм ".
 Лидерът на Хонконг: Протестите ни тласкат по път без връщане обратно
Лидерът на Хонконг: Протестите ни тласкат по път без връщане обратно

Кари Лам предизвестява за рисковите последици

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп написа в Туитър, че американското разузнаване има вяра, че китайското държавно управление реалокира войски към границата си с Хонконг и че " всички би трябвало да са спокойни и в сигурност! "

Пекин явно не желае да изпрати полицейски или армейски елементи от континенталната част или да активизира гарнизона на Народната освободителна войска в Хонконг, с цел да потуши размириците. Той се възприема като гибелен резултат както за репутацията на територията като несъмнено и устойчиво място за вложение , по този начин и като индикация за неуспеха на комунистическата партия да завоюва сърцата и мозъците на 7,3 милиона поданици на града, 22 години откакто някогашната английска колония е предадена на Китай.

Това би било също по този начин шокиращо увещание за кървавото противопоставяне на демонстрациите площад Тиананмън в Пекин преди 30 години , което остава тематика табу в Китай, само че се отбелязва с огромен протест и поход всяка година в Хонконг.
 Ситуацията на летището в Хонконг се възстановява
Ситуацията на летището в Хонконг се възстановява

Властите използваха мощ

Въпреки това се счита, че континентален Китай към този момент е изпратил офицери за подсилване на редиците на хонконгската полиция и може също да са заложени примамки измежду протестиращите, с цел да се предизвикват по-насилствените дейности, които в последна сметка биха могли да извърнат елементарните хонконгчани против протестното придвижване .

Подобна смяна в настроенията към момента не се е случила , макар възходящото принуждение към митингите и прекъсването на летището в продължение на два дни, откакто то бе окупирано от стачкуващи.

Демонстрантите настояват, че се борят против ерозията на съглашението " една страна, две системи ", което поддържа известна автономност на Хонконг, откакто Китай го получи назад от Англия през 1997 година

Китайските държавни медии не стопират да приканват за по-сериозни дейности и за справяне с митингите .
 Тръмп следи обстановката в Хонконг
Тръмп следи обстановката в Хонконг

Съединени американски щати обезпокоени от развоя на събитията

" Екстремни политически хрумвания откриха изражение в Хонконг , като някои в последно време даже повдигат лозунги като " Хонконгска самостоятелност ". Което значи, че правилото " една страна, две системи " е изправен пред ново предизвикателство ", съобщи китайският създател Ли Пейвен.

Китайският офис за връзка в Хонконг съобщи в сряда, че антиправителствените протестиращи не се разграничават от " терористите ". Базираната в Пекин работа за Хонконг и Макао съобщи, че закононарушенията би трябвало да бъдат строго осъдени в сходство със закона.

Сериозните изказвания на централното държавно управление на Китай следват жестоки конфликти сред протестиращи и полиция за битка с вълнения на интернационалното летище в Хонконг.
 Китай към протестиращите в Хонконг: Не бъркайте сдържаността със уязвимост
Китай към протестиращите в Хонконг: Не бъркайте сдържаността със уязвимост

" Да изясним на нарушителите и мръсните сили зад тях: тези, които си играят с огъня, ще изчезнат в него "

Няколко десетки протестиращи остават на летището, до момента в който служащи го почистиха от кръв и парчета. Бюрата за вписване на полети са отворени за опашките от стотици изтощени пасажери, които чакат своите полети .

Китайската работа по въпросите на Хонконг и Макао съобщи, че изрично осъжда " незаконните дейности " в Хонконг , в това число това, което назовават нахлуване против китайски публицист и екскурзиант на летището .

Полицията също осъди дейностите на протестиращите и съобщи, че огромна група е " тормозела и нападнала клиент и публицист ". Някои протестиращи разясняват, че един от тези мъже е китайски сътрудник под прикритие , до момента в който за различен е доказано, че е кореспондент на китайския вестник Global Times .
 Китай не пусна американски кораби в Хонконг
Китай не пусна американски кораби в Хонконг

Ескалация на напрежението
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР