Сателитните изображения предполагат, че скорошното наводнение в Северна Корея може

...
Сателитните изображения предполагат, че скорошното наводнение в Северна Корея може
Коментари Харесай

В САЩ предупреждават, че наводнение може да е повредило ядрен реактор в Северна Корея

Сателитните изображения допускат, че скорошното наводняване в Северна Корея може да е развалило помпени уреди, свързани с основното нуклеарно оборудване на страната , заяви американски мозъчен концерн, представен от " Ройтерс ".

Анализатори от 38 North, уеб страница, който следи Северна Корея, обявиха, че сателитни фотоси от 6 до 11 август демонстрират какъв брой уязвими към рискови метеорологични събития са системите за изстудяване на нуклеарните реактори на нуклеарния теоретичен център Йонбион.

Корейският полуостров е ударен от едни от най-дългите и съществени превалявания в най-новата история, като наводненията и свлачищата предизвикват вреди и гибел в Северна и Южна Корея.

Разположен на брега на река Курьонг на към 100 км северно от столицата Пхенян , в Йонбион има нуклеарни реактори, съоръжения за преправка на гориво и уреди за обогатяване на уран , за които се счита, че се употребяват в програмата за нуклеарни оръжия на страната.

5-мегаватовият реактор - за който се счита, че се употребява за произвеждане на плутоний за оръжия - наподобява не работи от известно време , а пробен реактор с лека вода (ELWR) към момента не е влезнал в употреба , само че такова наводняване би наложило наложително прекъсване , се споделя в отчета.

" Повредата в помпите и тръбите в помпените пространства съставлява най-голямата накърнимост за реакторите ", се споделя в отчета. " Ако реакторите работят, невъзможността за охлаждането им би наложила тяхното прекъсване . "
 Южна Корея деликатно следи КНДР поради дребни нуклеарни устройства
Южна Корея деликатно следи КНДР поради дребни нуклеарни устройства

Отчита, че нуклеарната технология на Северна Корея доближава " доста " равнище

Въпреки че е имало още наводнения по течението , наподобява, че не са достигнали до оборудването за обогатяване на уран в оборудването Йонбион и до 11 август водите наподобява малко са се отдръпнали.

Държавните медии на Северна Корея не загатват вреди в Йонбион, само че оповестиха тази седмица, че висши водачи обикалят засегнатите от наводнения региони , предоставяйки помощ и предоставяйки насоки по какъв начин да се предотврати увреждане на посевите.

Министерството на защитата на Южна Корея отхвърли да разяснява отчета , само че изясни, че постоянно следи развиването на нуклеарните и ракетните стратегии на Северна Корея и поддържа тясно съдействие с държавното управление на Съединени американски щати.

На среща на върха с Доналд Тръмп във Виетнам през 2019 година, водачът на Северна Корея Ким Че-ун предложи да демонтира Йонбион в подмяна на облекчение от редица интернационалните наказания , наложени поради нуклеарните оръжия и балистичните ракетни стратегии на Северна Корея.

Тогава Тръмп разяснява, че е отхвърлил тази договорка, защото Йонбион е единствено една част от нуклеарната стратегия на Севера и не бил задоволителен, с цел да подсигурява облекчение на толкоз доста наказания .
 Ким Чен-ун и Доналд Тръмп не реализираха съглашение поради глобите онлайн
Ким Чен-ун и Доналд Тръмп не реализираха съглашение поради глобите

Съединени американски щати не са склонни да сключат договорка с КНДР
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР