Сателитни снимки с масови гробове в град Кум подсказват, че

...
Сателитни снимки с масови гробове в град Кум подсказват, че
Коментари Харесай

Сателитни снимки показват масови гробове в Иран на фона на коронавируса

Сателитни фотоси с всеобщи гробове в град Кум подсказват, че епидемията от ковид в Иран е доста по-сериозна о т формалната информация на управляващите, написа " Гардиън ".

Снимките, първо оповестени от вестник " Ню Йорк таймс ", разкриват ровове в нов сектор в гробище в северната част от свещения ирански град от края на февруари и два рова с дължина 91 метра.
 За първи път от 60 години Иран желае заем от МВФ - за битка с ковид Обновена
За първи път от 60 години Иран желае заем от МВФ - за битка с ковид

Иранската централна банка желае от Кристалина Георгиева $5 милиарда от незабавния фонд

Те удостоверяват най-лошите опасения за мащаба на епидемията и политиката на държавното управление за укриване на истината. На 24 февруари, когато са изкопани всеобщите гробове, законодател от Кум, 120 километра южно от Техеран, упрекна здравното министерство, че неистини за мащаба на епидемията , като означи, че към този момент 50 души са умряли в града, до момента в който министерството твърдеше единствено за 12 жертви на ковид в народен мащаб.

Здравният министър на Иран Ирадж Харирчи даде конференция, на която изрично отхвърли изказванията, само че в това време министърът се потеше и кашляше. На идващия ден беше доказано, че Харирчи е с ковид.
 Стойте си по домовете, приканиха в Иран след над 10 000 случая на ковид
Стойте си по домовете, приканиха в Иран след над 10 000 случая на ковид

Говорител на здравното министерство заяви, представен от " Ройтерс ", че през последните 24 часа са доказани нови 1075 случая на Covid-19, което значи, че в страната има над 10 075 болни. Броят на умрелите се усили до 429

Оттогава починаха няколко ирански депутати, някогашен посланик и консултант на висшия водач аятолах Али Хаманеи. Лидерите на Иран са изключително уязвими поради напредналата си възраст.

Според последните данни на опазването на здравето на Ислямската република повече от 10 000 иранци са с ковид, а минимум 429 са умряли.

По последни данни на Университет " Джон Хопкинс " повече от 128 000 души в над 115 страни са носители на ковид . Над 4700 души са умряли, а 68 000 са се възстановили.

Можете да следите случаите на ковид по света на инфографиките на Университет " Джон Хопкинс ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР