Сателитни снимки показват степента на щетите, нанесени на американската въздушна

...
Сателитни снимки показват степента на щетите, нанесени на американската въздушна
Коментари Харесай

Първи сателитни снимки на ударените US бази в Иран ВИДЕО

Сателитни фотоси демонстрират степента на вредите, нанесени на американската въздушна база „ Айн ал-Асад “ след иранското ракетно нахлуване в сряда, съобщи Ройтерс. На няколко уреди въз основата, в това число хангари за самолети, наподобява са нанесли обилни вреди при офанзивите, излиза наяве от фотосите.

Те са направени от частната компания „ Planet Labs “.

Американският президент Доналд Тръмп съобщи, че ракетите са нанесли единствено лимитирани материални вреди и не са взели жертви и измежду иракчаните.

Иранските сили изстреляха ракетите, заявявайки, че това е възмездие за убийството на военачалник Касем Сулеймани.

В отговор Тръмп разгласи нови стопански наказания против Иран. Той прикани европейците да се отдръпват от иранското нуклеарно съглашение, а НАТО да се ангажира доста повече в Близкия изток.

Ирак съобщи, че няма потърпевши измежду неговите военнослужещи. Същото споделиха за своите войски Германия, Дания, Норвегия и Полша, които имат военни контингенти в Ирак.

Американски и европейски държавни източници обявиха за Ройтерс, че Иран наподобява умишлено е избегнал да улучи американски военни при обстрела, с цел да избегне по-нататъшна ескалация на напрежението.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР