Сателитни снимки показват, че въпреки продължаващите преговори със САЩ и

...
Сателитни снимки показват, че въпреки продължаващите преговори със САЩ и
Коментари Харесай

Пхенян си знае своето - ядрената програма продължава

Сателитни фотоси демонстрират, че макар продължаващите договаряния със Съединени американски щати и своето заричане за нуклеарно разоръжаване Северна Корея продължава да модернизира единствения си нуклеарен реактор, за чието битие се знае и който използваше за зареждане на оръжейната си стратегия, заяви в. The Guardian.

Инфраструктурните усъвършенствания в нуклеарната централа в Йонбьон не престават с бързи темпове, демонстрира разбор на сателитни изображения от 21 юни, оповестен на уеб страницата 38 North, който следи развиването на севернокорейските оръжейните стратегии.

Охлаждащата система на реактора за производството на плутоний е изменена, а на обекта са издигнати най-малко две здания с непромишлено предопределение, които може да се употребяват при визити на високопоставени представители. Довършено е зданието на нов инженерен офис, продължава градежа на поддържаща инфраструктура.

На срещите си с президентите на Съединени американски щати Доналд Тръмп и на Южна Корея Мун Дже-ин севернокорейският водач Ким Чен-ун пое ангажимент за "пълно нуклеарно разоръжаване ", само че детайлностите по какъв начин и по кое време ще стане това не са конкретизирани.



По-рано тази година Пхенян разгласи, че нуклеарният му боеприпас и оръжията, способни да поразят СAЩ, са приключени и че през май е закрил единствения си прочут обект за нуклеарни тествания.

Инфраструктурните усъвършенствания в Йонбьон обаче не престават. Това единствено акцентира нуждата от съглашение, а освен от високопарни изказвания, оповестява 38 North.

Състоянието на другите елементи от нуклеарния комплекс обаче е неразбираемо и специалисти предизвестяват да не се прави връзка сред осъществяваните усъвършенствания и договарянията със Съединени американски щати.



Може да се чака нуклеарната рамка на КНДР да продължи да действа както нормално, до момента в който Пхенян не издаде съответни нареждания.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР