Сателитни снимки от паркингите на 5 болници в Ухан дават

...
Сателитни снимки от паркингите на 5 болници в Ухан дават
Коментари Харесай

Сателитни снимки от паркингите на 5 болници в Ухан разкриват: Заразата пълзи от август миналата година

Сателитни фотоси от паркингите на 5 лечебни заведения в Ухан дават солидно съмнение, че ужасът с COVID-19 е почнал още през август предходната година, демонстрира проучване на учени от Харвард. Те са прибегнали до обикновена, само че хитра методика.

Сравнявани са фотоси от месеците сред август и декември през 2018 и 2019 година. Картинките са от най-голямата локална болница. На една и съща дата през август е имало 171 коли и камиони против 285, само че 12 месеца по-късно. Ръстът е с над 60 %.

Засилен е трафикът и при останалите 4 медицински заведения в първото огнище на болестта. По същото време учените от Съединени американски щати откриват и промени при най-голямата китайска търсачка в интернет - BAIDU. Наблюдава се сериозен скок при думите "кашлица " и "диария ".

Както е известно, известия за непозната пневмония се появиха в Китай през ноември. На 31 декември страната уведоми СЗО, че се касае да зараза от нов вирус. На 8 януари той беше изолиран, като се разбра и за първоизточника - пазарът за животни в града.

На 23 януари Китай вкара нечувани ограничаващи ограничения.

Ако теориите на учените в Харвард са правилни, то огромен брой китайци и туристи са се сблъскали с вируса много по-рано и са го разнесли по света.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР