Сателитът Тес“ на НАСА е регистрирал планета с не особено

...
Сателитът Тес“ на НАСА е регистрирал планета с не особено
Коментари Харесай

Историческо! Наса Откри Нова Обитаема Земя!

Сателитът „ Тес “ на НАСА е записал планета с не изключително истинското име GJ 357d. Учените обаче я назовават още Супер Земя, защото считат, че там изискванията са сходни на тези на Земята. С тази разлика, че е доста по-голяма от нашата планета.

„ Много сме разчувствани, тъй като считаме, че това е първата планета, която е толкоз покрай Земята и на която хората могат да живеят “, сподели Лиза Калтенгер, началник на изследването.

„ Заради гъстата си атмосфера GJ 357d може да съдържа вода на повърхността. И се надяваме при идващите си изследвания да установим, че съществуват и признаци на живот там “, сподели още тя, написа https://tocka.com.mk

Диана Косаковски от института по астрономия „ Макс Планк “ в Хайделберг, разкрива, че съгласно нея новооткритата планета се върти към външната орбита на своята звезда. И затова получава съвсем същите количества сила, които доближават до Марс от Слънцето.

„ Ако планетата има плътна атмосфера, което ще се разбере по време на идващите проучвания, то евентуално е задоволително топло, с цел да има и вода на повърхността “, споделя изследователката.

В непосредственост, само че тази планета се намира и GJ 357b, наречена „ Горещата планета “, която е с повърхност с 22 % повече от Земята. Тук е записана и GJ 357C, която се дефинира и с 3,4 пъти по-голяма от Земята.

Учените считат, че тези две планети са прекомерно горещи за живот. Но са уверени, че GJ 357d може да има съвършени условия за живот.

НАСА откри нова планета сн. Инстаграм

Самата концепция, че планетата може да има вода в течно положение стимулира учените да търсят и други метод да открият, има ли признаци на живот тук.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР