Състоянието на язовир Жребчево е притеснително, защото не е пълнен

...
Състоянието на язовир Жребчево е притеснително, защото не е пълнен
Коментари Харесай

Екоминистърът: Състоянието на язовир „Жребчево“ е притеснително

" Състоянието на язовир " Жребчево " е притеснително, тъй като не е пълнен от години ", сподели край Варна министърът на околната среда и водите Емил Димитров.

По думите му, за това оборудване ще бъде належащо да се промени графикът на прилагане и да се спрат няколко ВЕЦ-а. Министърът добави, че това ще стане с административно решение, без да е нужно някакво финансиране или строителство.

По думите му, такива стъпки за този язовир не са се налагали през последните 15 години, само че в този момент са наложителни, с цел да се съблюдава правилото, че питейно-битовото доставяне на хората е безспорен приоритет пред потребностите на земеделието или индустрията.

" Проблемен в Североизточна България е язовир " Ястребино " ", сподели още Димитров. По думите му, сега в оборудването има задоволително вода за популацията, само че в случай че скоро не завали, няма да има за напояване.

" Варна няма да остане без вода ", уточни Димитров. Градът може да разчита с изключение на на изворите в Девня и на язовир Цонево. Снабдяването на Бургас и региона е единствено от язовир Камчия и по тази причина се търсят разновидности популацията да бъде обезпечено.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР