Състоянието на тревога в Румъния, изтичащо утре, ще бъде удължено

...
Състоянието на тревога в Румъния, изтичащо утре, ще бъде удължено
Коментари Харесай

Румъния удължава състоянието на тревога с още 30 дни

Състоянието на паника в Румъния, изтичащо на следващия ден, ще бъде удължено с още 30 дни, като не се планува нито въвеждане на нови ограничавания, нито разхлабване на съществуващите ограничения. Това съобщи румънския президент Клаус Йоханис след съвещание с премиера и част от министрите през днешния ден, заяви телевизия Диджи24. 

" Епидемиологичната обстановка не е добра. Видяхте, че и през днешния ден имахме над 600 нови случая на COVID-19. Това е прекалено много ", съобщи президентът. И призова румънците да пазят себе си и другите. Той акцентира, че носенето на маски и спазването на отдалеченост са сигурни способи за прекъсване на разпространяването на вируса. 

" В този притеснителен подтекст въпреки всичко желаеме да продължим ограниченията, които ще доведат до възкръсване на стопанската система. Няма да бъдат предприемани ограничения, които потискат стопанската система. Правителството приготвя и ще показа в подобаващия миг нови нормативни актове и решения, които са част от оповестената стратегия за възкръсване на стопанската система ", уточни още президентът, цитиран от Българска телеграфна агенция. 

Той добави, че към тематиката за възобновяване на стопанската система ще бъдат съсредоточени и полемиките, които ще има в петък и събота в Брюксел в границите на Европейския съвет.

" Много е значимо Румъния да получи колкото се може по-солидна сума за възкръсване на стопанската система. Затова ще се боря там дружно с целия румънски екип ", означи Йоханис. 
 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР