Състоянието на ръцете издава нашата възраст, физическото състояние на кожата

...
Състоянието на ръцете издава нашата възраст, физическото състояние на кожата
Коментари Харесай

6 състояния на ръцете, които подсказват за здравословен проблем

Състоянието на ръцете издава нашата възраст, физическото положение на кожата и може да бъде сигнална лампа, когато става въпрос за здравословен проблем. В идващите редове ще представим 6 случая, в които е добре да се обърнете към експерт, в случай че забележите изменение в ръцете си.

Червени линии

Различни експерти сигнализират, че алените линии могат да бъдат сигнал за съществено заболяване на черния дроб, изключително в случай че сте над 50 години. Забелязва по вътрешния борд на дланта. Зачервяването може да бъде сигнал и за хормонален дисбаланс, който е обвързван с разширение на кръвоносните съдове. Ревматоидният артрит също може да бъде причина за зачервяване на дланите.
Ако ръцете ви треперят, ВЕДНАГА разберете какво може да значи това
Треперенето на ръцете е много неприятно събитие, което бива породено от спонтанна мускулна релаксация и стесняване на мускулни групи. Тов...

Потене на дланите

Обикновено, когато сме напрегнат или стрес, то дланите ни се потят. Това е естествена реакция на тялото ни да ни каже, че се случва нещо. Потенето обаче може да бъде сигнал за проблем с щитовидната жлеза – нараснала функционалност или че просто тялото ни се поти щедро. Хубаво е да се опитате да намалите напрежението, да подобрите хранителния си режим и несъмнено, да извършите консултация с доктор.

Загуба на сензитивност или мравучкане

Понякога, когато спим, може да притиснем сензорен нерв и надлежно да не се усещаме дадена част от тялото си. При раздвижването към този момент усещаме изтръпването. Всъщност това е методът, по който съответната част от тялото ни влиза още веднъж в работен режим. Това чувство минава леко, единствено в границите на няколко минути.

Понякога обаче, в случай че това се случва в придвижване или по време на работа, може да бъде сигнал за съществени болести. Сред тях са анемия, диабет, инфектиране на карпалния тунел и други. Ако забележите такава смяна, то се консултирайте с доктор за изясняване на положението ви.

Сухи ръце

Най-честата причина за тях е дехидратацията и ниските равнища на естроген по време на менопауза. Обърнете внимание и на грижите за дома си. Редовно ли употребявате ръкавици, постоянно ли сте на мивката, миете ли с гореща вода. Сухите ръце се дължат на това, че постоянно не ги предпазваме по време на домакинските ни отговорности и не ги хидратираме с крем. Към менюто си можете да добавите повече риба, ядки и семена.
Погледнете ръцете си и ще разберете дали имате висок холестерол
Високият холестерол постоянно не демонстрира признаци. Но прекомерно високите му равнища могат да причинят забележими промени в тялото. Съществува...

Треперещи ръце

Те също не трябва да бъдат подценявани. Ако в всекидневието си приемате прекомерно доста алкохол или кафе, то е добре да помислите за ограничението им. Също по този начин, това е сигнал за мощен стрес или даже за заболяването на Паркинсон.

Слаби нокти

Ако ноктите ви си чупят нещо, това може да бъде породено от недостиг на цинк. Той оказва помощ за деленето не клетките, заздравяването на раните и за поддържането на здрава имунна система. Добавете към менюто си ядки, месо, тиквено семе и други храни, богати на цинк.

 
Обърнете внимание на ръцете си - те могат да издадат някои болести!
Не е безисветно, че всички елементи на тялото ни са взаимносвързани и смяната в едни вещаят за проблеми с други.  Това са 9-те мит...

Още от ЛЮБОПИТНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР