Състоянието на пътя и асфалта на мястото на катастрофата в

...
Състоянието на пътя и асфалта на мястото на катастрофата в
Коментари Харесай

Рали състезател провери фаталното място край Своге и коментира опасностите

Състоянието на пътя и асфалта на мястото на злополуката в Искърското дефиле са измежду главните посоки, по които тече следствието.
 
Григор Григоров е един от най-хубавите настоящ рали състезатели в България сега с голям брой триумфи и извоювани купи. Той ревизира пътната настилка и разяснява пред заплахите, които крие съдбовният завой.
 
Състезателят е безапелационен, че завоят е доста подъл и даже секунда нехайство може да стане тежък случай, изключително при тежки метеорологични условия, каквито е имало в събота по време на случая.
 
" Самият завой самичък по себе си е доста опасен  - имаме втурване, най-вероятно освен това време се е стичала река. Освен това завоят е с изнесена на платното мантинела, леко късен апекс, което затваря в допълнение и утежнява обстановката ", съобщи Григор Григоров.

По негови думи една двойна или тройна мантинела би могла да избави животи.
 
Състезателят обърна особено внимание и на пътната настилка. Категоричен е, че пътният сектор видимо наподобява в положително положение, само че му прави усещане, че асфалтът е много изхабен и хлъзгав.-->
 
Отводняване също липсва на доста места.
 
При инспекцията са видяни още сериозни сектори. Само на 300 м преди съдбовния завой има различен, даже по-опасен.
 
Григор е безапелационен, че институциите би трябвало да си правят по-добре работата и да мислят за сигурността на хората, само че и водачите би трябвало да внимават доста повече.
 
" Искам да изкажа съболезнования на околните на починалите. Шофьорите би трябвало да са доста по-внимателни и да не разчитат на знаците и институциите, а да преценят обстановката ", добави още той.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР