Състоянието на патриарх Неофит се подобрява. Това съобщи началникът на

...
Състоянието на патриарх Неофит се подобрява. Това съобщи началникът на
Коментари Харесай

Последни данни за състоянието на патриарх Неофит

Състоянието на патриарх Неофит се усъвършенства. Това заяви началникът на отдел " Протокол " при Светия синод на Българската православна черква (БПЦ) Емил Велинов. Негово светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит бе приет в болница във Военномедицинска академия (ВМА) поради белодробно заболяване.

Велинов уточни, че патриархът е лекуван от най-хубавия екип в лечебното заведение. Той изрази вяра Светият синод и българите да посрещнат Рождество Христово дружно с патриарха.

Вчера в Софийската света митрополия бяха отслужени архиерейска света литургия и маслосвет за здравето на патриарх Неофит. Светата литургия бе отслужена в митрополитския храм „ Св. Марина " от Негово преосвещенство Белоградчишкия свещеник Поликарп, викарий на Софийския митрополит. Да се помолят дружно за изцерението на българския патриарх на съборна молитва в храма се събраха всички чиновници на Софийската митрополия, работещите в патриаршеския дом и столични духовници. По решение на Епархийския съвет от митрополията приканиха всички свещенослужители от Софийската епархия да отслужат молебен за здравето на Негово Светейшество на следващия ден, 3 декември.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР