Състоянието на паметниците показва състоянието на цялата ни държава -

...
Състоянието на паметниците показва състоянието на цялата ни държава -
Коментари Харесай

ГЕРБ към БСП: Паметниците ви са празни и разрушени



Състоянието на паметниците демонстрира положението на цялата ни страна - съсипия, обири и празнина. Съвсем естествено е желанието на Българска социалистическа партия да възвърне тези знаци. Това съобщи депутатът от Българска социалистическа партия Жельо Бойчев в предаването „ Панорама “ по Българска национална телевизия.

Тези монументи са техните монументи - празни и разрушени. Паметникът пред НДК и Бузлуджа са монументи издигнати през комунизма и изоставени. Паметникът на Бузлуджа е с лишен акт 16 през 1985 година Това демонстрира неприятното му качество още през времето на комунизма. Това е три години, откакто е издигнат. Освен това е издигнат върху войнишки монумент. Картината на Бузлуджа я махат по времето на Жан Виденов. Защо не направихте предприемчив комитет и да го възстановите? Това разяснява Тома Биков от ГЕРБ.

„ Нашите храмове са живи. Защо не рухнеа паметникът на Шипка или на Васил Левски? Това, че са рухнали може би значи, че не са нужни на никого “, акцентира Биков.

Не съм склонен, че тези храмове на Българска социалистическа партия били в съсипия, няма по какъв начин да го приема. Паметникът 1300 години България е издигнат във връзка годишнина от основаването на Българската страна. В момента намираме пари да го разрушим, само че не и да го поддържаме. Той е строен от най-хубавите архитекти за времето си. Не желая да върша прилика със сегашните проектанти на НДК. Ние имаме история, не можем да я забравим “, акцентира Бойчев.

„ Няма да допуснем този монумент да бъде опустошен “, увери бе Бойчев. „ Лявото сега е това, което съзидава, а дясното, което унищожава “, съобщи представителят на левицата.

В отговор Тома Биков добави, че в случай че този монумент е бил даден на Българска социалистическа партия, следващата година по това време щяхме да водим диалога или за какво не го възстановихте или къде са парите.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР