Състоянието на основателя на Amazon.com Джеф Безос надмина 150 млрд.

...
Състоянието на основателя на Amazon.com Джеф Безос надмина 150 млрд.
Коментари Харесай

Безос със $150 млрд.е най-богатият в историята

Състоянието на създателя на Amazon.com Джеф Безос надмина 150 милиарда $ по време на търговията в Ню Йорк в понеделник сутринта (местно време) съгласно Bloomberg Billionaires Index.

Това е с към 55 милиарда $ повече от втория по благосъстояние в света - съоснователя на Microsoft Бил Гейтс, написа Bloomberg. Така Безос стана най-богатият човек в модерната история.

54-годишният Безос изпревари Гейтс при поправени по отношение на инфлацията условия.

Границата от 100 милиарда $, която Гейтс доближи за малко през 1999 година в разгара на дотком балона, се равнява на към 149 милиарда $ през днешния ден. Това прави основния изпълнителен шеф на Amazon по-богат от всички останали на Земята от най-малко 1982 година, когато Forbes разгласява за първи път своята ранглиста за благосъстояние.

Безос мина границата тъкмо когато Amazon се приготвяше да започва своята 36-часова лятна ликвидация - събитие, което назовава Prime Day.

Цената на акциите на компанията доближи 1825,73 $ в 11:10 ч. локално време в Ню Йорк, увеличавайки растежа си за тази година до 56%, като пък донесе на Безос благосъстояние от 150,8 милиарда $.

Състоянието му се е нараснало с 52 милиарда $ през тази година, което е повече от цялото благосъстояние на Мукеш Амбани, новообявеният най-богат човек в Азия.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР