Състоянието на ноктите показва дали страдаме от здравословни проблеми. Понякога

...
Състоянието на ноктите показва дали страдаме от здравословни проблеми. Понякога
Коментари Харесай

Ноктите издават какво е здравословното ни състояние

Състоянието на ноктите демонстрира дали страдаме от здравословни проблеми. Понякога е задоволително умел доктор да огледа ръцете на пациента и да разбере в каква посока да продължи прегледа.

Нашите пръсти приказват доста за положението на тялото. Диагностиката на ноктите може да ви помогне да откриете проблемите в началния стадий.

Идеалният вид е нокътните плочки да са прави и леко блестящи, нежно розови. Погледнете ръцете си и преценете положението на ноктите си. Ако цветът се е трансформирал или има хлътналост, би трябвало да си уговорите среща с доктор.

Диагностика по ноктите: по какъв начин да открием казуса в началния стадий?

Бледи нокти

Обезцветените нокти могат да демонстрират анемия или хронична сърдечна непълнота. Освен това бледите нокти постоянно са симптом за проблеми с черния дроб.

Бели нокти

Този цвят на нокътните плочки постоянно приказва за проблеми с черния дроб. Трябва да посетите доктор незабавно, в случай че нокътните плочи са бели, а краищата са по-тъмни. Освен това хората с проблеми с черния дроб имат жълтеникави пръсти.

Жълти нокти

Основният провинен за жълтите нокти е гъбична зараза. Ако не вземете ограничения в точния момент, нокътните плочи ще се удебелят и напукат. Понякога жълтият цвят на ноктите алармира за псориазис или проблеми с щитовидната жлеза.

Сини нокти

Този цвят демонстрира, че тялото не получава задоволително О2. В допълнение, синкавият цвят може да приказва за проблеми с белите дробове и сърцето.

Напукани или нацепени нокти

Сухите или чупливи нокти, които се разделят на пластове, могат да демонстрират проблеми с щитовидната жлеза. Ако това е съпроводено от жълтеникав нюанс на нокътните плочки, това евентуално е породено от проблеми с щитовидната жлеза.

Неравности по ноктите

Ако повърхността на нокътните плочки е покрита с вълнообразни или пунктирани вдлъбнатини, това може да е ранен симптом на псориазис или артрит. Освен това смяната на цвета също е обикновено събитие.

Подути пръсти

Ако кожата към ноктите е подута или зачервена, най-вероятно имаме инфектиране на ноктите. Освен това такива признаци се появяват при други инфекции.

Тъмни линии под ноктите

Вижте още: Ползи от сока от целина

Това е сериозен сигнал, тъй като най-често се предизвиква от меланом.

Ако забележите проблеми с ноктите си, това е причина да се погрижите за себе си и да се консултирате с доктор. Не си поставяйте диагноза единствено въз основа на цвета на ноктите. Несъмнено всяко заболяване има редица признаци, които би трябвало да имате поради.

Бъдете здрави!

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР