Състоянието на 51-годишния мъж с коронавирус, който бе приет в

...
Състоянието на 51-годишния мъж с коронавирус, който бе приет в
Коментари Харесай

От РЗИ-Русе с последни данни за мъжа с коронавирус, върнал се от Австрия

Състоянието на 51-годишния мъж с ковид, който бе признат в русенската болница, е положително. Мъжът, който е работел в ски курорт в Австрия, е настанен в инфекциозното поделение на Университетската болница.

Той се е прибрал през "Дунав мост " на 16 март дружно с приятелката си и незабавно са се самоизолирали. Десет дни по-късно се почувствал зле.

В белодробната болница в Русе му е изработен рентген, само че лекарят не е бил със защитно облекло и ще му бъде изработен тест за COVID-19. Издирват се останалите контактни лица.

"Болният е в положително общо положение, афибрилен, с данни за пневмония ", изясни доктор Цветелина Мирчева, шеф на Дирекция "Контрол над заразните заболявания " в РЗИ-Русе, представена от Българска национална телевизия.

Тя сподели, че положението на приятелката му също е положително. Взета й е проба и се чакат резултатите. Също по този начин изясни, че лекарят, преглеждал пациента, е подложен под 14-дневна карантина, тъй като се води контактен. Семейството му не е под карантина, само че той е предизвестен да съблюдава отдалеченост.

Д-р Мирчева съобщи, че инфектираният е общувал с към 15 индивида - измежду тях приятелката му, лекарят и 8 души от хранителния вмагазин. Всички са сложени под карантина.

До този миг в Русенско има 1260 индивида под карантина, а на 386 към този момент им е изтекла карантината.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР