Състоянието на най-богатият човек в света се увеличи с 6.3

...
Състоянието на най-богатият човек в света се увеличи с 6.3
Коментари Харесай

Богатството на Джеф Безос се увеличи с $6.3 млрд. само за ден

Състоянието на най-богатият човек в света се усили с 6.3 милиарда $ единствено за един ден, а повода е рекорният скок на акциите на Amazon, оповестява Forbes. След привършване на търговията на фондовата борса в Ню Йорк цената на акциите на най-големия онлайн търговец на дребно в света са нарастнали с 5.3%, достигайки рекорните 2238 $ за брой.

Така благосъстоянието на Безос, който има дял от 11.2% в компанията, се усили с към 6.3 милиарда $ и доближи 138млрд. $. Освен това положението на някогашната му брачна половинка Макензи Безос, която вследствие на развода си с милиардера, се трансформира в една от най-богатите дами в света, също се усили с 2.2 милиарда $ – до 44.8 милиарда $.

Преди няколко седмици за трета поредна година Forbes сложи Безос преди всичко в класацияра на международните милиардери. Нетното му положение понижава с 18 милиарда $ по отношение на предходната година съгласно Forbes, частично заради развода му с Макензи Безос. Акциите на Amazon се покачиха с 15% предходната година, което спомогна за компенсирането на част от тази загуба.

Съоснователят на Microsoft Бил Гейтс е на второ място в класацията на списанието с благосъстояние от 98 милиарда $, което е нарастване от 1.5 милиарда $ по отношение на година по-рано. Бернар Арно, ръководител и изпълнителен шеф на конгломерата за първокласни артикули LVMH, измести Уорън Бъфет от третото място със 76 милиарда щатски $ положение. С 67.5 милиарда $ благосъстоянието на Бъфет го подрежда на четвъртото място. /economic.bg/
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР