Състоянието на нашата радарна система е такова, че не искам

...
Състоянието на нашата радарна система е такова, че не искам
Коментари Харесай

Небето ни не е защитено, радарната система пропуска дронове

Състоянието на нашата радарна система е такова, че не желая да я разясня, сподели в „ Здравей, България “ по Нова телевизия някогашният шеф на Националната разследваща работа Димо Гяуров.

Тя не може да прихваща дронове, които летят ниско и постепенно, като иранските да вземем за пример, разясни той.

„ Показателни са обстоятелствата, че имаме неприхванати полети. Два самолета летяха и няма никакви последствия от това ", посочи генералът. 

„ Не сме създали нищо за разлика от румънците, които се модернизират. Трябва да имаме превантивни проекти за всички обстановки, само че този длъжностен кабинет не може да вземе радикални ограничения във връзка с националната ни сигурност, тъй като няма парламент зад себе си “, разяснява той. 

Според него обаче държавното управление на Гълъб Донев може да потърси поддръжка от НАТО.

Гяуров разяснява и частичната готовност в Русия. 

„ Владимир Путин подпали чергата под себе си, тъй като, в случай че до момента руснаците не се интересуваха какво става отвън страната, в този момент към този момент нещата се трансформират. С 300-хилядна недобре готова войска Русия не може да завоюва войната в Украйна “, добави той.

Той предвижда, че Путин няма да употребява нуклеарно оръжие във войната с Украйна.

„ Никой разумен човек не има вяра, че който и да е, би могъл да натисне „ аления бутон ”. Напоследък всички се питаме има ли останал здрав разсъдък в Москва. Досега не се случвало приложимост на нещо сходно. Никой не би могъл да предскаже до каква ескалация би могло да се стигне. Със сигурност ще има ответна реакция, даже е допустима тя да бъде превантивна. Не е загадка, че Пентагонът и Съединени американски щати имат създадени проекти за случаи на привеждане в най-висока степен на бойна подготвеност на съветските нуклеарни сили “, съобщи генералът.  

„ Пентагонът създава предпазен удар, който не е обвързван безусловно с нуклеарно оръжие, а с високо софтуерни стандартни средства. Те са предопределени да поразят нуклеарните силози и да предотвратят изстрелването на ракети. Много е показателно, че през вчерашния ден съветникът по Националната сигурност на Белия дом Джейк Съливан заяви че, е предадено известие на високо равнище, че ще има ужасяващи последствия за Москва, в случай че си разреши да употребява сходни средства ”, сподели още бившият шеф на Националната разследваща работа.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР