Състоянието на двете сестри на починалото дете от генералтошевското село

...
Състоянието на двете сестри на починалото дете от генералтошевското село
Коментари Харесай

Животът на двете сестрички от Кардам е вън от опасност

Състоянието на двете сестри на умрялото дете от генералтошевското село Кардам, които бяха признати във варненската УМБАЛ „ Света Марина “ е устойчиво и животът им е вън от заплаха, оповестиха от лечебното заведение.

По-голямото момиченце, което е на 11 години, е изведено от реанимацията. То бе в доста тежко положение с инфектиране на сърдечния мускул, предава dir.bg.

„ Вследствие на извършените интензивни диагностични, реанимационни и лечебни дейности от лекарите в Първа детска клиника в болничното заведение, положението и на двете деца е устойчиво. Показателите на огромното момиче са се подобрили и животът му е към този момент вън от заплаха ", заяви проф. доктор Виолета Йотова, шеф направление „ Педиатрия “ в УМБАЛ „ Света Марина “.

Все още не е ясна повода за гибелта на 9-годишния Стефан и положението на сестричките му. Прокуратурата в Генерал Тошево управлява досъдебното произвеждане по случая. Днес се чака да излязат резултатите на Агенцията по храните от пробите от храните в учебния стол, дома и магазина, в който е пазарувало фамилията.

При осъществените огледи в дома на потърпевшите не са открити медикаменти, опаковки или някакви отровни субстанции, които да насочат следствието. По данни на другите две деца от фамилията, те не са имали достъп до такива субстанции, обясниха от държавното обвиняване.

Според майката Росица, децата й нямат достъп до почистващи препарати или медикаменти, а в дома им е имало единствено сироп за кашлица и капки за нос. Жената изясни, че от една година е разведена и сама отглежда децата, благодарение на майка й и татко й.

" Те постоянно са облечени, изкъпани, нахранени, вървят постоянно на учебно заведение ", безапелационна беше майката.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР