Състоянието на децата, пострадали в катастрофата с падналата кола в

...
Състоянието на децата, пострадали в катастрофата с падналата кола в
Коментари Харесай

Състоянието на блъснатите деца в София остава стабилно

Състоянието на децата, потърпевши в злополуката с падналата кола в Перловската река през вчерашния ден, остава устойчиво. Това съобщи шефът на " Пирогов " проф. Асен Балтов. „ Момчето претърпя две интервенции през вчерашния ден. Днес следва да бъде оперирано момичето на 17 години. Другите две девойки са добре, едното дори пожела да си отиде у дома. Другото остана за наблюдаване при нас и скоро ще бъде изписано ”, разяснява още проф. Балтов.

По думите му родителите поддържат връзка с лекарите от Реанимация. „ Всичко им обяснено, мисля, че го одобряват обикновено ”, добави още Балтов.

Припомняме, че през вчерашния ден кола опустоши четири деца на оживено кръстовище в София. После падна в Перловската река дружно с две от тях. Пред камерата на NOVA водачът на автомобила описа за случилото се. Той твърди, че е бил засечен от различен водач, преминаващ на алено. В опита си да избегне удар, лидерът на автомобила, блъснал децата, завил внезапно наляво, колата поднесла и връхлетяла върху потърпевшите. Две от децата падат с него в коритото на река Перловска.  " Карах с най-много 50 км/ч. В потрес съм ", показа лидерът.

„ Изключително тежък и противен случай. От Министерство на вътрешните работи е осъществен оглед на местопроизшестивието. Образувано е досъдебно произвеждане. В неговия ход ще стане ясно какви са аргументите ”, съобщи гл. инсп. Калоян Драганов от " Пътна полиция ", ГДНП.

По думите му контакт сред два автомобила не е имало. „ На двама водачи са взети проби за алкохол и опиати и на двамата са негативни ”, добави още той.

Според Драганов кръстовището е добре контролирано. „ Нямаме статистика за голям брой катастрофи там ”, уточни той.

Водачът на колата, извършител на ПТП-то, има 4 нарушавания, 2 от които са за превишена скорост „ На по-късен стадий ще можем да разбираем какво тъкмо се е случило ”, съобщи гл. инсп. Калоян Драганов.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР