Състоянието на 9-годишното момиченце от Москва, пострадало в аквапарк в

...
Състоянието на 9-годишното момиченце от Москва, пострадало в аквапарк в
Коментари Харесай

Стабилизираха състоянието на 9-годишното момиче, което пострада в аквапарк край Равда

Състоянието на 9-годишното момиченце от Москва, потърпевшо в аквапарк в Равда, е нормализирано.

То е постъпило с доста огромна кръвозагуба в болничното заведение, има разкъсвания на влагалището. Настанено е в отделението по гинекология, няма заплаха за живота му. Вчера през целия ден лекарите са подавали информация към разнообразни министерства. Пързалката, на която е станал случая, е висока 22 метра. Условието за втурване по нея до момента е било клиентът е да е висок най-малко 1,30 м. Изискването към този момент е повишено и е за височина най-малко 1,50 м., както и навършени 18 години.

Маркетинг мениджърът на аквапарка Силвия Гогова сподели пред камерата на БТВ, че детето се е спускало в края на пързалката, получило е мощни болки, кръвотечение и е отведено в болничното заведение. "На този стадий ние също нямаме доста информация по случая и чакаме публично мнение. Минаха инспекции, специалисти, които ревизираха техническото положение на оборудването. Ще има още инспекции. Има назначени няколко механически експертизи. Вчера до обяд оборудването бе затворено, само че не са открити някакви механически неизправности ", сподели още тя.

"Детето е имало растежа, който е необходим за оборудванията. Било е с растеж над 130 см и е имало право да употребява атракционна. Тези пързалки свършват в кулоар, където също има вода, само че не е басейн, в който да се потапят ", разкри Гогова.

Прокуратурата е образувала досъдебно произвоство против незнаен причинител, като това е втори сходен случай в този аквапарк. Отново е имало е инспекция, само че все още няма спомагателна информация.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР