Състоянието на 9-годишно дете, болно от морбили, се е влошило

...
Състоянието на 9-годишно дете, болно от морбили, се е влошило
Коментари Харесай

15 деца остават под карантина в болницата в Разлог заради морбили

Състоянието на 9-годишно дете, болно от морбили, се е влошило и нощес то е било преместено от инфекциозното поделение в интензивния бранш в регионалната болница в Благоевград,. Това оповестиха от лечебното заведение, съобщи БНР.

Детето е с остра дихателна непълнота. В реанимация е и 27 годишният мъж, при който също беше установена инфекцията. 18 от всички 21 случая, обявени до този миг, са от ромската махала в Разлог.

Преди да се появят признаците на болестта, децата са били лекувани в педиатричното поделение на локалната болница. Така болестта е придобила размерите на епидемиологичен гърмеж.

В момента в отделението се намират 15 деца, които са под карантина. Забранено е влизането на външни хора, в това число и на родителите им. Ако е належащо, ще бъде обезпечена и полицейска защита.

В момента се ревизира здравната документи и се проверяват събитията, при които е тръгнала болестта в педиатричното поделение. Петнадесетте деца, които са лекувани в него и са били в контакт със инфектираните, са изолирани и ще бъдат под наблюдаване до края на месеца.

Състоянието на дребните пациенти е положително, сподели шефът на болничното заведение в Разлог доктор Божидар Велев. „ С наши сили се опитваме да ги държим, към този момент няма напрежение, всичко е умерено, в случай че има, тогава ще се обадя на шефа на полицията да изпрати хора “, съобщи Велев в отговор на въпрос дали има напрежение измежду родителите и обезпечена ли е полицейска защита на отделението.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР