Състоянието на 6-годишното дете, което беше блъснато от кола в

...
Състоянието на 6-годишното дете, което беше блъснато от кола в
Коментари Харесай

6-годишното дете, блъснато в Старосел има спешна нужда от кръв

Състоянието на 6-годишното дете, което беше блъснато от кола в Старосел, остава тежко. Инцидентът се случи в понеделник вечерта. Зад кормилото е бил кмета на селото, който беше арестуван за малко.

Първото и най-важното сега е, че незабавно се търсят кръводарители за 6-годишното дете. Семейството заяви, че се търсят донори от всички кръвни групи. Детето е настанено в Университетската болница „ Свети Георги” в Пловдив с голям брой контузии и към момента с заплаха за живота.

Прокуратурата пое случая като образува против кмета на Старосел досъдебно произвеждане за причиняване на междинна телесна щета по несъобразителност. Пред NOVA кметът съобщи, че извънредно съжалява за случая.

Много преди да изтече 24-часовото му полицейско задържане, Матея Гудев е пуснат на независимост по здравословни аргументи. Откриваме го на работното му място. Твърди, че карал доста постепенно, само че 6-годишното дете е изскочило ненадейно пред колата

„ Казах ви, че слънцето ме заслепи, като погледнах на изток”, описа Гудев.

Пробите му за алкохол и опиати взети на място са негативни. Определи случилото се като безразсъден случай.

„ Ужасно скърбя. Съчувствам на Михаил, на родителите му, тъй като знам каква болежка претърпява сега и се апелирам и се надявам Михаил да се възстанови”, сподели Гудев.

6-годишният Михаил е бил с дядо си сега на удара. Държал го за ръка до последно.

„ Не можах, не мога да преценява скоростта. Случи се. Хем му извиках. Не можа да го види водачът. Настрани ли е гледал. Слънцето ли го е заслепило”, разяснява дядото.

„ Детето се нуждае от кръв. Който може, дано да подари кръв за детенцето ни. Има две сестрички това детенце. Майката и таткото са там, а аз тук се грижа за тях и би трябвало да съм в кондиция и да не ги тормозя, тъй като едното момиченце е по-голямо и усеща нещата”, споделя бабата.

„ Детето е с двустранни, тежки промени от контузионен бял дроб с няколко счупени ребра”, съобщи проф. Пенка Стефанова, шеф на Клиниката по детска хирургия.

В селото настояват, че кметът всекидневно кара деликатно.

Прокуратурата е разпитала четирима очевидци. Трима от тях са чиновници на здравната ревизия, които са пътували в различен автомобил зад кмета.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР