Състоялите се наскоро парламентарни избори в Индия донесоха нова победа

...
Състоялите се наскоро парламентарни избори в Индия донесоха нова победа
Коментари Харесай

Над 40 на сто от избраните депутати в Индия са подсъдими по различни криминални дела

Състоялите се неотдавна парламентарни избори в Индия донесоха нова победа на партията на премиера Нарендра Моди "Бхаратия джаната ", само че и демонстрираха въздействието на парите, властта и съмнителния морал.

Близо 43 на 100 от новите членове на долната парламентарна камара, която ще стартира работа в понеделник, са спечелили мандатите си, макар че към тях има предявени обвинявания в разнообразни закононарушения, съобщи Асошейтед прес.

Над една четвърт от тези депутати са упрекнати в обезчестяване, ликвидиране или опит за ликвидиране, сочат данни на гражданската организация Асоциация за демократични промени. "Вратичката " в изборния закон, който им разрешава да бъдат определени за депутати, се състои в това, че те не са приети за отговорни и наказани. Това частично се дължи на претовареността на правосъдната система - 30 милиона следствия и правосъдни процеса - и делата се точат с години.

Повечето от депутати с обвинявания настояват, че са правосъдно преследвани по тъжби на политически съперници. И защото такива вражди постоянно водят до подправени обвинявания, основите политически партии са решили, че не трябва да се не разрешава на подследствени и подсъдими да се явяват на избори, в случай че против тях няма произнесени присади. По индийското законодателство единствено лица с присъди от две и повече години затвор нямат право да се кандидатират за изборна служба, уточни АП.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР