Състоя се традиционният семинар на капитанките на отборите, участващи в

...
Състоя се традиционният семинар на капитанките на отборите, участващи в
Коментари Харесай

Проведе се традиционният семинар по направление женски футбол

Състоя се обичайният семинар на капитанките на тимовете, участващи в женското футболно състезание. На срещата, проведена от Асоциацията, участваха вицепрезидентът на АБФ Мила Христова, генералният секретар Георги Бойчев и Силвия Радойска - координатор за женския футбол към АБФ.

По време на семинара бяха разисквани въпроси, свързани със положението и развиването на женския футбол в България. Беше регистриран триумф в решаването на съответни проблеми, сложени при предходните срещи с девойките - със съдействието на БФС към този момент е въведена наложителна здравна застраховка на футболистките, участващи в Женското футболно състезание.

Обсъдена беше и продължаващата стратегия на АБФ за подкрепяне на женския футбол, която включва обезпечаване на топки и други спортни принадлежности за тимовете.

Като част от тематиката за кариерното развиване, беше застъпен и въпросът за нуждата от обучение - съдействията на АБФ с Варненския свободен университет " Черноризец Храбър " и езикови учебни заведения " Европа " за онлайн обучение предизивикаха интерес измежду девойките. Капитанките бяха осведомени и с услугите, които АБФ предлага на своите членове.

Семинарът завърши със среща с изпълнителния шеф на БФС - Борислав Попов, като футболистките имаха опцията да обсъдят с него разнообразни въпроси, свързани с техните футболни занимания.

В края на срещата разисканите тематики бяха систематизирани и бяха набелязани бъдещи ограничения за решение на съответните проблеми.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР