Състоя се историческа среща между американския президент Доналд Тръмп и

...
Състоя се историческа среща между американския президент Доналд Тръмп и
Коментари Харесай

Състоя се историческа среща между Доналд Тръмп и Ким Чен Ун

Състоя се историческа среща сред американския президент Доналд Тръмп и севернокорейския водач Ким Чен Ун. Те се срещнаха в демилитаризираната зона, разделяща Корейския полуостров, оповестява БГНЕС. След като двамата водачи се здрависаха на границата, Тръмп мина на територията на Северна Корея. Така той се трансформира в първия настоящ държавен глава на Съединени американски щати, който стъпва на територията на КНДР. Това е и „ алегоричен дипломатически театър “ от страна на американския президент, разясниха анализатори.
След къс престой на севернокорейска територия Ким и Тръмп се запътиха назад към южнокорейската страна, ангажирани в диалог. Към тях се причисли и южнокорейският президент Мун Дже Ин. „ Това е популярен ден за света и е същинска чест за мен да бъда тук “, съобщи Тръмп. Той добави: “Наистина велики неща се случват “. Пред медиите американският президент съобщи, че ще насочи покана към севернокорейския водач за среща в Белия дом. „ Изключително горделив съм, че можах да прекося линията, разделяща Северна и Южна Корея “, показа Тръмп пред севернокорейския водач.
От своя страна Ким Чен Ун съобщи, че неговите „ прелестни “ взаимоотношения с американския президент Доналд Тръмп ще разрешат на двете страни да преодолеят компликациите в договарянията за нуклеарното разоръжаване.  БГНЕС напомня, че срещата сред двамата водачи беше проведена напълно „ небрежно “ след пост на Тръмп в обществената мрежа „ Туитър “, с който насочи покана към Ким Чен Ун. Срещата идва на фона на застоя в договарянията по нуклеарното разоръжаване на Пхенян, които се провалиха и при втората среща на Тръмп с Ким през февруари във Виетнам.
Тръмп направи обиколка в региона на границата сред Северна и Южна Корея, придружаван от южнокорейския президент Мун Дже Ин. Очаква се американският президент да организира къс диалог със севернокорейския водач Ким Чен Ун, което ще е третата им среща лице в лице след историческите срещи на върха в Сингапур и Ханой за последните две години. „ Имаше ужасно напрежение в този регион преди срещата ни с водача Ким в Сингапур “, съобщи Тръмп, до момента в който разглеждаше един от наблюдателните постове на границата. „ След първата ни среща цялата заплаха премина… Всичко се подреди, както постоянно става “, добави президентът на Съединени американски щати, преди да се насочи на среща с разположените в региона американски военни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР