Състезаващият се за отбора на Française des Jeux Тибо Пино

...
Състезаващият се за отбора на Française des Jeux Тибо Пино
Коментари Харесай

Френска доминация в 14-ия етап на Тура, Алафилип остава лидер

Състезаващият се за тима на " Française des Jeux " Тибо Пино завоюва 14-ия стадий на тазгодишното издание на Колкоездачната обиколка на Франция. Той първи измина 117.5 километра и покори митичната височина Кол дю Турмале на 2215 метра, записвайки трети етапен успех в Тура, като другите два са през 2012 и 2015 година.
 Алафилип дръпна на върха в Тура, белгиецът Ван Ерт с тежко рухване
Друг представител на Франция Жулиен Алафилип от " QuickStep " приключи на втора позиция с шест секунди закъснение. Другото място на подиума след края на стадия зае Стивън Кройсвайк от " Jumbo-Visma ".

Денят беше белязан от доста нападателно каране от " Movistar " и " FDJ ", и загуба на някои от любимците. Ромен Барде от " AG2R " се сбогува с очакванията си за триумф, като загуби повече от 20 минути. Адам Йейтс (Mitchelton–Scott) също не съумя да остане с най-хубавите, а Найро Кинтана " Movistar " загуби повече от 3 минути.



Иначе Пино беше част от шестима колоездачи, които се откъснаха много пред главната група към 1 км преди края, като в последните 500 метра подпечата успеха си. 

" Това е най-голямата победа в моята кариера. Невероятно е да печеля на Турмале в толкоз мощна група. Бях доста сърдит след предходните стадии, в които изгубих време и това ме изведе до триумфа. Отборът ми беше необикновен ", сподели Пино след днешното съревнование.

В генералното класиране продължава да води Алафилип с време 56.11:29 часа, пред Герант Томас от " INEOS ", който изостава на 2.02 минути след французина. Трети е Стивън Краусвайк (Jumbo - Visma) на 2.14.

Утре ще се организира 15-ият стадий от надпреварата, в което състезателите би трябвало да изминат 185-километровото трасе сред Лиму и Прат д`Албис.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР