Състезаващият се за LottoNL–Jumbo Примож Роглич спечели 19-ия етап в

...
Състезаващият се за LottoNL–Jumbo Примож Роглич спечели 19-ия етап в
Коментари Харесай

Примож Роглич спечели кралския етап, Герант Томас докосва триумфа в Тура

 Арно Демар завоюва 18-ия стадий на Тура, няма промени на върха  Френски служител на реда не позна Фрум и го повали на земята
Състезаващият се за " LottoNL–Jumbo " Примож Роглич завоюва 19-ия стадий в колоездачната обиколка на Франция. Роглич измина дистанцията от 200.5 км сред Лурд и Ларюн за 5:28.17 часа.

Британецът Герант Томас пък направи голяма крачка към спечелването на Тура за пръв път в кариерата си, откакто съумя да приключи на второ място днешния " кралски " пиринейски стадий в 105-ото издание на Тура.

Така след изминаването на 19 от общо 21 стадия състезателят на " Sky " има на практика неизпълним задатък от 2 минути и 5 секунди пред втория Том Дюмулен (Sunweb) и третия Роглич, който изостава на 2 минути и 24 секунди. Четирикратният победител Крис Фрум (Sky) към този момент е четвърти в общото нареждане на 2:37 зад уелския си съотборник и очевидно мечтата му да стане първият колоездач, спечелил и трите най-големи обиколки (на Италия, Франция и Испания) в границите на една календарна година се изпарява.



Етапът беше доста сложен, като включваше общо шест изкачвания и обща денивелация от 4700 метра. Колоездачите минаха през трите височини, които са най-често преодолявани в Пиренеите – Кол д`Аспен, Кол дю Турмале и Кол д`Обиск.

На предпоследното нанагорнище за деня Кол де Бордер темпото към този момент се задаваше от " LottoNL-Jumbo ", което оказа помощ за сериозното понижаване на разликата.

Роберт Хесинк смъкна близо две минути от задатъка на Микел Ланда (Movistar) и останалите, което оказа помощ на водачите от " Sky ". В Кол д`Обиск водачите започнаха да се нападат, като имаше акции от Стивън Краусвайк и съотборника му Роглич, Том Дюмулен, а Крис Фрум и Герант Томас от " Sky " покриваха.



Жулиен Алафилип от отбора на " Quick-Step " пък е новият " крал на планините " в 105-ото издание на Тура. Алафилип към този момент и теоретично не може да загуби фланелката на червени точки за " най-хубав катерач " и само му остава да приключи днешния 19-и стадий, както и идващите два, с които приключва Обиколката на Франция.

Утре следва предпоследната част от Обиколката на Франция, в която е очакван самостоятелен часовник - 31 километра от Сен Пи-сюр-Нивел до Еспелет.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР