Състезаващият се за Jumbo-Visma Примож Роглич спечели индивидуалното бягане по

...
Състезаващият се за Jumbo-Visma Примож Роглич спечели индивидуалното бягане по
Коментари Харесай

Примож Роглич спечели часовника на старта на Джирото

Състезаващият се за " Jumbo-Visma " Примож Роглич завоюва самостоятелното тичане по часовник на старта в Обиколката на Италия. Словенецът бе най-бърз и преодоля осемте километра, завършващи с тежкото нанагорнище до базиликата Сан Лука, за 12:54 минути.
 Марсел Кител се раздели с тима си
Така той се трансформира в първия притежател на розовата лидерска фланелка. Второто място през днешния ден остана за Саймън Йейтс от " Mitchelton-Scott ", който приключи на 19 секунди след Роглич.

Британецът започва нестабилно, само че показва невероятна форма в последните 2 километра нанагорнище. Винченцо Нибали (Bahrain Merida) пък приключи трети с закъснение от 23 секунди.



Колумбиецът Мигел Анхел Лопес (Astana) също впечатли с представянето си като даде по-добро време от един от огромните любимци в часовника Том Дюмолен (Sunweb). Двамата са с 28 секунди след Роглич.



Утре от 14:25 часа българско време ще бъде първи общ старт от Болоня до Фукечио (200 килиометра), в който основни настоящи лица ще бъдат спринтьорите.

Както нормално, Джирото изобилства с брутално тежки планински стадии във втората и третата седмица, само че за разлика от последните няколко издания, през 2019-та ще има и задоволително благоприятни условия за изява на спринтьорите, което притегля звезди като Елиа Вивиани, Фернандо Гавириа, Келъб Юън, Паскал Акерман и Арно Демар.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР