Състезаващият се в Серия С Виченца обяви банкрут, като това

...
Състезаващият се в Серия С Виченца обяви банкрут, като това
Коментари Харесай

Виченца обяви банкрут

Състезаващият се в Серия " С " Виченца разгласи фалит, като това постави завършек на 115-годишната история на този клуб. Футболистите не са получавали заплати от месец септември насам и оповестиха стачка в последните седмици. Вчера специфичен арбитражен съд взе решението да разгласи клуба в положение на фалит, а от този миг контролът над клуба се поема от концерн, който ще опита да върне допустимо най-вече пари на кредитерите.

Виченца ще получи разрешение да довърши сезона в Серия " С ", а по-късно евентуално ще бъде основан нов клуб. Контролът над името и историята на " червено-белите " ще бъде даден на кмета на града, който ще има задачата да откри нови вложители, които да основат новия клуб, който евентуално ще започва от Серия " D " или от аматьорските лиги. Всеки нов клуб, който желае да играе при дилетантите, би трябвало да се записва най-късно два месеца преди старта на новия сезон за 2018-19 година.

Виченца е вторият клуб от Серия " С ", който афишира фалит през този сезон. Преди това същото стори и Модена през месец ноември.

Виченца е познато име в италианския футбол. Клубът е саздъден през 1902 година и е печелил Купата на Италия през 1997 година. Следващият сезон пък тимът доближава до 1/2-финал в шампионата за КНК. През този клуб са минали някои известни италиански футболисти като Паоло Роси, Роберто Баджо, а треньор на отбора в паметната 1997 година бе Франческо Гуидолин.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР