Състезаващата се за България италианка Луиза Бертани завърши на 58-ма

...
Състезаващата се за България италианка Луиза Бертани завърши на 58-ма
Коментари Харесай

Луиза Бертани завърши последна в Кранска гора, канадка води в класирането

Състезаващата се за България италианка Луиза Бертани приключи на 58-ма позиция първия манш на годния за Световната купа по ски-алпийски дисциплини при дамите великански слалом в словенския курорт Кранска гора. Така нашата представителка още веднъж бе последна от финиширалите сполучливо първия манш състезателки.

На старт през днешния ден застанаха общо 64 дами, като от тях единствено шест не съумяха да преодолеят 40-те порти, което бяха подредени от френския треньор. Бертани приключи за 1:01.20 минути и записва пасив от 4.15 секунди по отношение на първото място. Най-близко до българската представителка финишира Хана Аронсон Елфман от Швеция, чието закъснение от челото бе 3.99 секунди.

За разлика от предходните два великански слалома в Земеринг (Австрия) през днешния ден разликите в челото на класирането са относително дребни, като първите пет са разграничени от едвам 0.31 секунди. Малко изненадващо първото място заема канадката Валери Грение, която с време от 57.05 секунди победи с 0.04 международната шампионка в дисциплината Лара Гут-Бехрами (Швейцария).

Трета и четвърта се подредиха двете италианки Федерика Бриньоне и Марта Басино, които приключиха на надлежно 0.16 и 0.24 от Грение. Едва на пето място остана американката Микаела Шифрин, която през днешния ден може да завоюва своята 82-ра победа в Световната купа.

С нея тя ще се изравни със своята сънародничка на второто място във безконечната класация за победи в Световната купа. Пред двете американки е само именитият швед Ингемар Стенмарк, който в своята кариера записа 86 триумфа. Преди второто втурване по-късно през днешния ден Шифрин изостава с 0.31 секунди от лидерката в класирането Грение от Канада.

Вторият манш на петия за сезона в Световната купа при дамите великански слалом стартира в 13:30 часа българско време.

Снимки: Sportal.bg | Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР