Състезателят в хвърлянето на копие Давиндер Сингх Канг, който наскоро

Състезателят в хвърлянето на копие Давиндер Сингх Канг, който наскоро ...

Оневинен за допинг се завръща за Азиатските игри.

Състезателят в хвърлянето на копие Давиндер Сингх Канг, който наскоро получи разрешение да се състезава отново след положителна развръзка за него след обвинение в употреба на допинг, направи драматично завръщане в националния отбор на Индия, след като беше включен в 43-членния състав на родината си за Азиатския шампионат, който започва в Доха на 21 април. 

31-годишният Канг беше с временно спрени права от 2017 г., след като пробата от урината му даде положителен резултат за анаболни стероиди. След повторно тестване на пробата му в националната лаборатория обаче не бяха открити доказателства за нарушаване на антидопинговите правила и обвиненията срещу него бяха оттеглени.

Канг, който има личен рекорд от 82.16 метра, не успя да покрие норматива на Индийската атлетическа федерация за участие в Доха в нито едно от двете състезания, в които участва през сезона, но въпреки това беше включен в отбора на страната си за Азиатския шампионат в последната минута. 

На Купата на федерациите през март той завърши пети с резултат 79.31 метра, а преди броени дни спечели титлата на Индия със 74.28 метра.

 

Източник: sportal.bg