Състезателят по спортна гимнастика Дейвид Хъдълстоун дебютира за България на

...
Състезателят по спортна гимнастика Дейвид Хъдълстоун дебютира за България на
Коментари Харесай

Хъдълстоун: Опитах, но някои неща не се случват.

Състезателят по спортна гимнастика Дейвид Хъдълстоун дебютира за България на Олимпийски игри. 20-годишният Хъдълстоун взе участие в тежка контузия на глезена, само че все пак съумя героичен да изиграе съчетанията си и на шестте уреда.

"Болката беше нескрито. Личеше си, само че се пробвах с волята и любовта си тук на Олимпиадата в Токио да ги махна тези болки. Опитах се, само че някои неща не се случват напълно. Не мога да кажа, че дадох всичко от себе си. Имах много неточности, който са глупави персонално за мен. Но е добър опит. Само на 20 години съм и имам доста пред себе си. Това е едно ходило за мен за по-високите цели - дай Боже, медали за в бъдеще ", сподели Хъдълстоун.

"Не мога да кажа какъв брой време ще се възвръщам. След тази травма не съм спирал да го натоварвам и най-вероятно се е влошило ситуацията. Става въпрос за изваден гален и раздрани връзки. Оттук-нататък ще имам дребна отмора да възстановя физически и душевен, да се изчистя. А по-късно подготовката продължава за идващите огромни надпревари. Моята цел отсега нататък е да се възстановя, да съм здрав, което е най-важното, да кача начални оценки в съчетанията, които мога, душевен да се приготвям за напрежението, който е огромен ", отговори гимнастикът на въпрос на Българска телеграфна агенция.

Той призна, че нито да миг не е помислял да се откаже, макар физическите проблеми, тъй като присъединяване на Олимпиада е била детската му фантазия.

"Никога не ми е минавало през акъла да се откажа. Много хора няма да го схванат. Знам критиците какво ще кажат - куфари, екскурзианти...но те не знаят през какво съм минал, с цел да стигна аз тук през днешния ден. Да си приказват каквото си желаят. Това ми беше една детска фантазия, която най-много и най-сетне съм я извършил. Вече съм публично олимпийски състезател. Оттук-нататък това е история и желая да знаете, че ще има доста нови достижение отсега нататък ", сподели Хъдълстоун.

Той пожела триумф на годеницата си Ерика Зафирова и на съотборничките й от националния отбор по художествена гимнастика, които са съществени претендентки за отличие, както и на самостоятелните състезателки по художествена гимнастика Катрин Тасева и Боряна Калейн, които ще се състезават в Токио в края на Олимпиадата.

"Искам да си вземат заслуженото, тъй като знам, че могат и след това да отпразнуваме както би трябвало ", съобщи Хъдълстоун, който предложи брак на Зафирова в навечерието на Игрите преди заминаването си за японската столица.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР