Състезателят на Етикс - Куикстеп Марсел Кител спечели шестия етап

...
Състезателят на Етикс - Куикстеп Марсел Кител спечели шестия етап
Коментари Харесай

Кител спечели категорично и втория чист спринт в "Тур дьо Франс"

Състезателят на " Етикс - Куикстеп " Марсел Кител завоюва шестия стадий на " Тур дьо Франс ". Германският спринтьор записа втори етапен триумф в тазгодишната обиколка след триумфа в неделя и общо 11-a победа при петото си присъединяване в Тура.

Кител още веднъж показва изключителната си мощност и не остави никакъв късмет на своите съперници. Той стартира своя спринт от седма позиция, излезе от чистата страна на пътя и единствено за 100 метра съумя да развие толкоз мощна езда, че финишира с един велосипед разстояние пред втория Арно Демар.

Французинът резервира зелената фланелка с помощта на втората си позиция, а трети през днешния ден се подреди другият немски топ спринтьор - Андре Грайпел. Норвежецът Александър Кристоф финишира четвърти, следван от различен представител на домакините - Насер Буани.

Днешният стадий беше вторият най-дълъг в 100 и четвъртото издание на Обиколката на Франция - 216 километра от Весул до Троа. 29-годишният Кител преодоля дистанцията за 5.05:34 часа.

Германецът събра 143 точки и се приближи единствено на 27 точки от водача Демар в борбата за зелената фланелка. Майкъл Матюс е трети с 96 точки, следван от Грайпел с 93 и Кристоф със 74.

В челото на генералното класиране предстоящо не настъпиха промени след днешната напълно равнинна права. Трикратният първенец Крис Фрум има задатък от 12 секунди пред съотборника си в " Скай " Герант Томас, а Фабио Ару е трети с пасив от 14 секунди.

В петък следва още един равнинен стадий, в който се чака борбата за успеха да бъде сред спринтьорските тимове. Отсечката е от Троа до Нюи Сен Жорж, като е с дължина 213.5 км, има един промеждутъчен спринт и една лека и къса височина от четвърта категория, ситуирана 67 км преди финала.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР