Състезателните инженери на Peugeot жънат големи успехи на неблагодатната почва

...
Състезателните инженери на Peugeot жънат големи успехи на неблагодатната почва
Коментари Харесай

Пистов състезател с лъвско сърце

Състезателните инженери на Peugeot жънат огромни триумфи на неблагодатната почва на най-тежкото автомобилно съревнование в света рали „ Дакар ”. Конструкторите от спортния отдел на френската марка не се лимитират единствено с офроуда и сервират на феновете на пистовите съревнования гневен болид с лъвско сърце. Машината Peugeot 308 TCR е предопределена за клиенти, които вземат участие в новите серии на WTCR на ФИА – международната купа за туристически коли.

 41-2-6kol

Окачването, моторът, предавателната кутия и аеродинамиката на модела са характерни за WTCR и за интернационалните пистови надпревари като VLN в Германия, CER в Испания, CITE в Италия, BGDC в Белгия и за тествания за устойчивост като 24-те часа на Льо Ман. Първите коли ще бъдат доставени през април.

 41-3-6kol

Peugeot 308 TCR употребява опита и базата на примера за пистова бегачка Peugeot 308 Racing Cup. С редица модификации 4-цилиндровият мотор с турбокомпресор THP генерира мощ 350 конски сили и въртящ миг 420 Nm с капацитета да покрие 5000 км – двойно повече от нужното за цялостен сезон във WTCR. Специално проектираната секвенционална скоростна кутия е подсилена за рисковите натоварвания. Водачът сменя 6-те предавки с лостчета от кормилото. Клиентите имат многочислени варианти за конфигурация като височина, диря и надолнище на колелата начело и откъм гърба. Благодарение на забележителното нарастване на следата, конфигурацията на окачването и регулируемите  ролбари, автомобилът нападна чудесно завоите, а водачът елементарно управлява задната част. Бързото прекъсване е обезпечено с 6-бутални спирачни апарати начело (дискове 378 мм) и двубутални откъм гърба (дискове 270 мм).
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР