Състезателки от 22 държави ще се представят на турнира по

...
Състезателки от 22 държави ще се представят на турнира по
Коментари Харесай

Рекорден брой участници в турнира по художествена гимнастика „Царица Маргарита“- Варна

Състезателки от 22 страни ще се показват на шампионата по художествена гимнастика " Царица Маргарита " във Варна. 27-то издание на проявата ще се организира в интервала 06.07-07.07 в зала " Конгресна " на Двореца на културата и спорта. До момента присъединяване са удостоверили състезатели от Австралия, Азербайджан, Англия, Андора, Белгия, България, Германия, Грузия, Израел, Испания, Канада, Кипър, Колумбия, Норвегия, Палма де Майорка, Португалия, Румъния, Русия, Турция, Филипини, Франция, Хърватия. Това е безспорен връх в историята на шампионата, който води началото си от 1992 година Досега най-масово бе присъединяване през 1995 и 2006 година, когато се показаха по 17 страни. Миналата година участваха школите на 14 страни. Създател и уредник на проявата от календара на Българската федерация по художествена гимнастика е Анелия Атанасова.

И в актуалното издание на проявата ще се проведат редом две надпревари. Първото е шампионат по ФИГ (Международната федерация по гимнастика). Надпреварата е в две възрастови групи - девойки-старша и дами. 10 гимнастички при дамите ще се състезават в шампионат на уредите и многобой.

По-любопитна е конкуренцията при девойките, при която на килима ще си дадат среща 30 девойки. Състезанието ще се организира по забавна скица, която ще бъде приложена на първия международен шампионат за младежи в Москва от 19-ти до 21-ви юли. Ще има шампионат на уредите и самостоятелен екипен многобой, а с включването и на 5 девически ансамбъла ще се образува и отборно класиране.

Варненският шампионат е последна инспекция за девойките преди шампионата в Москва и по тази причина надпреварата се обрисува доста мощно. На " Царица Маргарита " по традиция ще забележим и ансамблови съчетания. При девойките ще се показват Англия, Германия, Испания, Норвегия, Грузия и България, а при дамите ще изиграят композициите си Турция и Израел.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР