Състезателката на шахматен клуб "Бургас 64" Нургюл Салимова успя да

...
Състезателката на шахматен клуб "Бургас 64" Нургюл Салимова успя да
Коментари Харесай

Нургюл Салимова вече е гросмайстор

Състезателката на шахматен клуб "Бургас 64 " Нургюл Салимова съумя да покрие последната си - трета норма и към този момент е изпълнила всички условия с цел да бъде одобрена за притежател на званието Гросмайстор при дамите.

Отличният резултат беше реализиран на Европейското самостоятелно състезание по типичен шахмат за дами, което се състоя в Анталия, Турция от 10 до 23 април.

С отличното си показване Нургюл Салимова закупи и право на присъединяване в Световната купа за дами. В този шампионат ще вземат участие 64 най-силни дами в света. След именитата ни гросмайсторка Антоанета Стефанова, Нургюл е единствената друга българка придобила това право.

Салимова беше и най-младата участничка на шампионата усляла да се класира измежду призьорките. Отлично е и представянето на Антоанета Стефанова.

Не съумя да завоюва първото място, само че и с класирането си на 5-а позиция и феноминален заключителен сприн – пет победи от пет партии, тя сподели че е огромен войник и образец за подражателство. Начело с нея и още няколко мощни млади шахматистки България може да разчита на първокласен женски тим в шахмата.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР