Състезателите ще запазят точките, които са спечелили по време на

...
Състезателите ще запазят точките, които са спечелили по време на
Коментари Харесай

Промени по олимпийските квалификации по бадминтон за Игрите в Токио

Състезателите ще запазят точките, които са спечелили по време на първичния олимпийски квалификационен интервал преди пандемията от ковид да спре международния спорт за няколко месеца и да докара до отсрочване на Игрите в Токио за идната година, заяви Световната федерация по бадминтон в сряда.

Откритото състезание на Англия в Бирмингам от 11 до 15 март беше последното събитие, част от олимпийските квалификации, преди веригата да спре заради разпространяването на Ковид-19. По устав класирането в ранглистата в края на април дефинира кои играчи да вземат участие в шампионата по бадминтон на Игрите в Токио.

От Международната федерация обявиха, че са създали промени в пресявките. Удължен олимпийски квалификационен интервал ще бъде въведен от януари до април 2021 година и ще включва единствено тези шампионати, които тази година бяха отсрочени или анулирани заради пандемията.

" Проведохме изчерпателен разбор в тясно съдействие с Комисията на спортистите, с цел да се реши по какъв начин най-добре да се създадат корекции в олимпийските квалификации ", съобщи генералният секретар Томас Лунд и добави, че измененията са утвърдени от Международния олимпийски комитет (МОК).

" Смятаме, че това е заслужено решение за всички спортисти и по тази причина ще бъде наш първи и главен приоритет да проведем тези шампионати като част от проекта за завръщане на бадминтона след рецесията с COVID-19 ", добави датчанинът.

Международната федерация към този момент разгласи нов календар за шампионатите през 2020-а, който стартира със съревнование в Тайван от 1 до 6 септември. Турнирите, които са отсрочени за по-късно тази година, няма да носят точки за Игрите в Токио.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР