Състезателите по вдигане на тежести от Тайланд са изправени пред

...
Състезателите по вдигане на тежести от Тайланд са изправени пред
Коментари Харесай

Тайландските щангисти заплашени с изваждане от Олимпийските игри в Токио заради шест положителни допинг проби

Състезателите по повдигане на тежести от Тайланд са изправени пред възбрана от присъединяване на олимпийските игри в Токио 2020 след шест позитивни допинг теста от миналото международно състезание, като две от пробите са на сегашни олимпийски първенци, предава Ройтерс.

Представителите на Тайланд бяха уличени, откакто Международната федерация по повдигане на тежести (IWF) извърши спомагателни проби в Кьолн (Германия) върху проби, взети предишния ноември от " избрани спортисти " на международното състезание в Туркменистан.

Всяка нация с три или повече позитивни проби в границите на една календарна година е изправена пред наказване до четири години. Тайланд има 6 позитивни теста от 19 състезатели в тима за международното състезание, както и още два случая на допинг, които към момента не са решени от декември 2017 година.

Страната е взела участие и в допинг скандал през 2011-а, когато седем спортисти дадоха позитивни проби, двама от които са измежду шестте нови случая.

Тайланд е хазаин на Световно състезание през септември тази година, само че в случай че бъде осъдена ще би трябвало да се отдръпна от организирането на събитието.

Първите две позитивни допинг проби на Тайланд бяха обявени на 23 декември - на бронзовата медалистка Дуанганкснорн Чайди и на 17-годишния Тирапат Чомчуен, който е единственият мъж измежду уличените.

Новите четири проби са на олимпийските шампионки Сопита Танасан (48 кг) и Сукания Срисурат (58 кг), както и на Тхуня Сукхароен и Читчанок Пулсабаку. Срисурат и Пулсабаку бяха забъркани в абсурда и през 2011 година и бяха наказване за по две години. Срисурат и Сукхароен завоюваха международните трофеи на шампионата в Туркменистан.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР