Състезателите по таекуон-до ITF от националния отбор на България потвърдиха

...
Състезателите по таекуон-до ITF от националния отбор на България потвърдиха
Коментари Харесай

Историческо състезание за таекуонд-до ITF 


Състезателите по таекуон-до ITF от националния тим на България потвърдиха високата си класа на първото си публично присъединяване на интернационално съревнование по олимпийско таекуондо WT. Те завоюваха седем златни, три сребърни и два бронзови медала при мъжете, дамите и юношите в извънредно атрактивните дисциплини силов тест и техническо чупене. Това стана на Мултиевропейското състезание в зала " Асикс Арена " в София. Участието им беше добра опция да тестват подготовката си в интернационална среда за Европейското състезание в Римини, Италия, при започване на април.

Радостното е, че дългогодишният им спортен опит и комплексната таекуон-до техника, насъбрана под управлението на корейския занаятчия сасуним Ким Унг Чол, 9 дан, и клубните и национални треньори през годините, доведоха до седем извоювани европейски трофеи и почтено показване на всички участници. По този метод те затвърдиха престижа на българската таекуон-до ITF школа и пред олимпийското таекуондо и демонстрираха, че основават ефектна и динамична конкуренция, която демонстрира мощта на ударите в корейското бойно изкуство, съвършената техника и силата на спортния дух.

Таекуон-до ITF взе участие с едни от най-хубавите си състезатели, международни и европейски първенци на специфична техника и силов тест, държавни първенци в категориите си за 2019 година, медалисти от доста интернационалните шампионати във всички таекуон-до дисциплини. Всички те, дружно с още близо 50 състезатели при децата, юношите и девойките и мъжете и дамите, са в Благоевград от началото на март, където се приготвят с двуразови и триразови тренировки за Европейското и Световното състезание тази година.

Участието им на Мултиевропейските таекуондо игри има и друго измерение: за първи път състезатели по таекуон-до ITF се включват публично в сходно огромно интернационално съревнование по олимпийско таекуондо. Това стана факт с помощта на международните трендове и желанията на ръководителите на Българската федерация по таекуон-до ITF Марио Богданов и Българската федерация по таекуондо WT Слави Бинев да работят за развиването на корейското бойно изкуство таекуон-до.

МЕДАЛИСТИТЕ ОТ ВТОРИТЕ МУЛТИЕВРОПЕЙСКИ ТАЕКУОНДО ИГРИ СА:

Албена Ситнилска - 2 златни и 1 сребърен орден,
Илиан Томанов - 1 златен и 1 бронзов орден,
Амалия Колева - 1 златен орден,
Катерина Бейчева - 1 златен орден,
Никола Николов - 1 златен орден,
Йордан Стаев- 1 златен орден,
Самир Джафер, юноши, 1 златен орден,
Николай Василев - 2 сребърни медала,
Любомир Бакалски - 1 бронзов медал
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР