Състезателите на спортен клуб Стар тийм заеха първо място в

...
Състезателите на спортен клуб Стар тийм заеха първо място в
Коментари Харесай

Първо и трето място за българските клубове на Европейска купа по кикбокс в Атина

Състезателите на състезателен клуб „ Стар тийм " заеха първо място в комплексното класиране по медали на Европейска купа по кикбокс „ Атина Чаландж 2023 ". Надпреварата е годишна от календара на интернационалната федерация „ ВАКО " за стиловете на татами и лоу кик на кръг, само че страната ни взе участие единствено в леките стилове.

В конкуренцията на 1600 състезатели от 110 клуба в Атина, възпитаниците на треньорите Иван Георгиев и Деница Миленкова завоюваха комплексната купа с актив от 32 златни, 29 сребърни и 58 бронзови оценки.

Другият роден клуб, който се състезава в Атина „ Радулов " се подреди на третата позиция в комплексното класиране със извоювани 22 златни, 11 сребърни и 16 бронзови медали.

Втората позиция е за унгарския клуб „ Халкер Кирили тийм " (25 златни, 10 сребърни, 10 бронза). Очаквано международните ни и европейски първенци завоюваха златни оценки в своите категории и другите стилове, в които участваха.

С най-вече трофеи се завръща Анелия Тодорова, която реализира безапелационни победи в категория до 55 кг. и завоюва златни медали в трите стила пойнт файтинг, лайт контакт и киклайт контакт.

Александра Георгиева прибави в многочислената си сбирка от оценки 2 златни медала в стиловете пойнт файтинг и лайт контакт, както и сребро в кат. до 55 кг. и бронз от оупън категорията при дамите. Кристина Николова завоюва златен орден в кат. –55 кг., жанр киклайт контакт и сребро в лайт контакта.

Многократният ни международен първенец Борислав Радулов още веднъж бе неосъществим на татамито и сграбчи купата в кат. -57 кг. жанр пойнт файтинг. Двукратният ни вицеевропейски първенец Иван Кръстанов завоюва два златни медала в категории –79 кг. и -84 кг. жанр лайт контакт, както и бронз в киклайт контакта.

Следващата интернационална демонстрация за родните национали по кикбокс ще е Световната купа в Истанбул, която започва на 15 май 2023.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР