Състезателите на пловдивския клуб Аеробика – АМД заминават на турнир

...
Състезателите на пловдивския клуб Аеробика – АМД заминават на турнир
Коментари Харесай

Състезателите на пловдивския клуб Аеробика – АМД се готвят за световното първенство

Състезателите на пловдивския клуб Аеробика – АМД отпътуват на шампионат в Румъния в неделя, а главната цел през този сезон е международното състезание в Португалия и международните игри в Съединени американски щати, това разгласи в изявление пред TrafficNews председателката на клуба Димитрина Къндева, която е и ръководител на съюза по спортна аеробика и треньор на националния тим.

За идните надпревари през тази година

" Още сме при започване на спортния сезон. В неделя отпътуваме за Румъния за шампионат, а откакто се приберем ще бъдем на лагер, а по-късно отпътуваме за международното състезание в Португалия. Първото международно състезание е за юноши и девойки, по-късно те ще се върнат и ще заминат мъжете и дамите. Предстои ни народен шампионат за юношите и девойките, а мъжете и дамите ще бъдат на лагер. След което идва и най-голямото съревнование за годината - международните игри в Съединени американски щати. Това е нашият еквивалент на Олимпиада, тъй като това са игри, които се организират за спортове, които не са включени в олимпийската стратегия. Спортната аеробика е подобен спорт. Ние сме към Международната федерация към гимнастика. Част от спортовете от федерацията са в Олимпиадата, а другата към момента не са. Важно е за нас, тъй като игрите са много съществени. Там също се печелят квоти като на Олимпиадата. Ние имаме квоти в категория смесени двойки и тройки и се надяваме да защитим купите, които имаме до в този момент. "

Успехите през предходната година

" Миналата година беше най-силната изобщо от основаването на нашия спорт. Беше доста тежка, тъй като за първи път в една година имахме международно и европейско състезание, а повода беше, че през 2020г. нямаше огромни надпревари поради пандемията. На международното състезание мъжете и дамите завоюваха два медала, а има още два и на европейското. Тройката стана в една година и международни и европейски първенци, а Дарина Пашова стана европейска шампионка и вицесветовна. Тези триумфи ни доведоха до челно място на международната и европейската класация. Летвата е доста високо подвигна, всички имат доста огромни упования, напрежението е огромно. Надявам се единствено да са здрави състезателите и да няма контузии и заболявания, с цел да могат да се показват добре. "

Зала Дунав

" Това е доста положително начинание на Община Пловдив, което започва през 2019г. Никой не очакваше какво ще се случи през 2020г. Има закъснение на градежа поради тежките времена с пандемията. До колкото зная тази година лятото залата би трябвало да приключена и открита. Чакаме я с огромно неспокойствие. Това е едно доста хубаво, ново и съвременно оборудване, което се надяваме, че ще приюти доста хора, които желаят да се занимават със спорт. "

Децата от Украйна

" При нас упражняват и деца от Украйна. Те са от град Житомир. Децата упражняват към този момент повече от месец. По-големите отпътуваха за Франция. "
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР