Състезателите, които обжалват решението на МОК, висят до последно. Може

...
Състезателите, които обжалват решението на МОК, висят до последно. Може
Коментари Харесай

Драма с руските спортисти, ето на какво са подложени хората на Путин


Състезателите, които апелират решението на МОК, висят до последно. Може да схванат ориста си часове преди откриването

Драмата към съветските спортисти на Олимпиадата в Пьонгчанг продължава. Игрите публично се откриват в петък (9 февруари) от 13:00 часа българско време. Но 47 руснаци, които внесоха тъжби в КАС, към момента висят на косъм и не знаят дали ще вземат участие.

Генералният секретар на Спортния трибунал (КАС) Матьо Риб заяви, че въпросните състезатели ще могат да вземат участие, в случай че жалбите им бъдат утвърдени.

Първите 32 тъжби се преглеждат през днешния ден, а останалите 15 - на следващия ден, като решението се чака в четвъртък вечерта или най-късно в петък сутринта.

" Ако жалбите на съветските спортисти бъдат задоволени, това значи, че те ще могат да вземат участие на Олимпиадата. С това ще бъде комплициран завършек на тази история. И няма да има следващи решения. На доктрина е допустимо обжалване на Трибунал, само че това е малко евентуално ", разяснява Риб.

" Целта ни е до церемонията по откриването на Игрите в петък вечерта всичко да бъде завършило. Затова ще се постараем да вземем решението още в четвъртък. Такова е желанието ни, само че към момента не знаем какъв брой време ще продължи съвещанието и дали това ще бъде допустимо. В краен случай решението ще бъде оповестено в петък сутринта ", добави той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР