Състезатели от рекорден брой държави ще пристигнат в столицата за

...
Състезатели от рекорден брой държави ще пристигнат в столицата за
Коментари Харесай

Бегачи от 45 държави пристигат в София за маратона

Състезатели от рекорден брой страни ще дойдат в столицата за маратона на София. Интерес 35-ото издание, което е на 14 октомври т. година са показали бегачи от 45 страни, а общият им брой на старта се чака да бъде над 4000.

Маратонът е част от календара на София – Европейска столица на спорта. 35-ото издание е край на веригата от дълги бягания „ Бягането като метод на живот “. Такива стартове имаше в Стара Загора и във Варна, съобщи Столица.бг

За първи път измежду бегачите има представители на Уганда и Руанда, както и от Австралия и ОАЕ. Иначе обичайно мощните бегачи на Кения, Мароко, Етиопия още веднъж ще бъдат на старта в София.

Според поръчките към този момент като любимец се обрисува Доди Фейера Гемеда от Етиопия, който има регистриран персонален резултата 2.09:42 часа от маратона в Донгюн (Китай) през 2016 година Според експертите у нас рядко може да се види бегач с сходен резултат под 2.10 ч. Със сигурност на Маратона на София ще има сериозна конкуренция. Обещава го и наградния фонд, който тази година е впечатляващ – над 60 000 лева Победителите при мъжете и при дамите в класическия маратон ще получат по 8000 лева, подгласниците им по 4000 лева и т. н. до 10-о място – 400 лева Парични награди ще има за всички, класирали се до 6-о място на 21 км и на 10.5 км.

За първи път на Софийския маратон ще участва пратеник на Международната федерация по лека атлетика (IAAF). Португалецът Карло Кардосо ще инспектира трасето и изцяло ще оцени организацията на надпреварата, което кандидатства за категория „ bronze level ” в ранглистата на най-прочутите международни маратони.

Кандидатите да започват в WIIZ AIR София Маратон могат да се записват до 7 октомври.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР