Състезателен автомобил задвижван с водород, и революционна състезателна гума – това показа

...
Състезателен автомобил задвижван с
водород, и революционна състезателна
гума – това показа
Коментари Харесай

Водородните състезателни автомобили и гумите за тях - Michelin показа бъдещето

Състезателен автомобил задвижван с водород, и революционна състезателна гума – това сподели Michelin като бъдеще на фестивала на скоростта в Гудууд в Южна Англия. Green GT Mission H24 е състезателен автомобил за устойчивост, задвижван с водород от самодейността Mission H24, който отпразнува премиерата си във Великобритания. Състезателната гума за този болид от своя страна се състои от 46 процента устойчиви първични материали.

H24 би трябвало да се употребява от 2024 година, когато състезанията на дълги дистанции като 24-е часа в Льо Ман би трябвало да бъдат допълнени от клас водородни превозни средства. В болида модулът с горивни клетки, конфигуриран в композиция с батерии, задвижва четири електрически двигателя. Заедно те генерират мощност от 653 к.с., което ще разреши на H24 да достигне скорости над 300 км / ч.

Устойчивата гума също е впечатляваща, защото съвсем половината от нея се състои от устойчиви първични материали, включително рециклирани сажди и остарели гуми - както и суровинни съставки, които са нетипични за гумите, като портокалова и лимонова кора, слънчогледово масло, борова смола и използвани алуминиеви кенчета. Черупките, маслото и смолата заменят петрола, а алуминиевите кенчета се превръщат в сърцевини и пластове на колани в спортните гуми.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР