Състезателен автомобил от 30-те години на миналия век се очакваше

...
Състезателен автомобил от 30-те години на миналия век се очакваше
Коментари Харесай

Провалиха търг на уникално Порше заради грешно изписана цена

Състезателен автомобил от 30-те години на предишния век се очакваше да се трансформира в най-скъпата кола с името на Порше, която в миналото е била продавана на търг, оповестява CNN. Но аукционът се провали поради леко объркване… в изписването на цената.
Технически моделът 64 не е на „ Порше “, защото компанията към момента не е съществувала, когато Фердинанд Порше основава автомобила в нацистка Германия. Но ролята на този „ прародител “ на актуалните спортни коли на „ Порше “ е ясна, и по тази причина се очакваше за него да бъдат платени минимум 20 милиона $.
По време на търга в Калифорния първичното наддаване потегли от 13 милиона $. На таблото зад водещия обаче беше изписана цифрата 30 милиона.
Объркването продължи с всяко последващо наддаване до момента в който продажбата не беше спряна, с цел да се поправи грешката. След достигането на сумата от 17 милиона $ обаче наддаването спря, а от аукционната къща взеха решение да прекратят дефинитивно търга.
Ако продажбата от 17 милиона $ беше осъществена, това щеше да е най-скъпият автомобил с името на Порше в историята. А в случай че сумата беше 70 милиона $, както неверно беше изписано на таблото, колата щеше да е най-скъпата от всички модели коли по света, която в миналото е била продавана на търг, добавя БГНЕС.
Модел 64 наподобява като нещо, което дете е направило от глина – в съпоставяне със актуалните модели на „ Порше “. Колата е първият опит на Фердинанд Порше да сътвори състезателен автомобил с мотор, който се намира в багажника.
Това е същата базова концепция, която компанията „ Порше “ ще употребява за основаването на първия си сериен автомобил – модел 356, а по-късно и за модела 911.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР