Състезанията във Формула 1 може да се провеждат пред празни

...
Състезанията във Формула 1 може да се провеждат пред празни
Коментари Харесай

Формула 1 обсъжда състезания без публика

Състезанията във Формула 1 може да се организират пред празни трибуни поради пандемията. Първите 9 старта от сезона бяха анулирани или отсрочени поради ковид, а за момента първото съревнование, което би трябвало да се организира, е Гран при на Франция на 28 юни. Според шефа на Формула 1 Рос Браун обаче е по-вероятно сезонът да стартира през юли и то без аудитория. Той има вяра, че спортът може да организира 19 от 22-те надпревари и да откри нови дати за част от отсрочените стартове.

" Ако стартираме при започване на юли, към момента ще можем да създадем сезон с 19 надпревари. Ще е мъчно - ще вършим по 3 следващи надпревари, по-късно един уикенд отмора, по-късно отново три седмици в надпревари и една седмица в отмора. Но гледаме всевъзможни разновидности. Вероятно ще стартираме със старт в Европа, само че може и да е без аудитория. Може да създадем затворена среда, в която тимовете идват с чартърни полети, караме ги на пистата, всички минават проби за ковид, по този начин няма риск за никого и вършим съревнование без фенове. Това не е ужасно, само че е по-добре, в сравнение с да няма никакви надпревари ", сподели Браун пред " Скай Спортс ".

Той изясни, че единствено надпреварите може да " държат спорта жив ", а също така ще дават развлечение на почитателите, които стоят по домовете си. Браун удостовери, че евентуално спортните уикенди ще бъдат съкратени, като може да бъдат отстранени свободните тренировки в петък. Сред другите обсъждани разновидности са да има по две надпревари на една писта в два следващи дни. Възможно е и сезонът да бъде продължен до януари 2021. 

За да бъде избран международен първенец, би трябвало да се проведат най-малко 8 надпревари, а съгласно Браун това може да се случи, даже в случай че се наложи сезонът да стартира през октомври.

" Осем надпревари е минимумът за шампионат, а ние може да ги реализираме, в случай че стартираме през октомври. Но постоянно има алтернатива да продължим сезона и следващата година. Може сезон 2020 да приключи през януари 2021, само че с това вървят доста затруднения. Изборът тази година е всичко сред 8 и 19 надпревари ", сподели още Браун.

Директорът на " Ферари " Матия Биното пък съобщи, че отборът ще поддържа всевъзможни оферти, с цел да може да се проведат повече надпревари: " От наша позиция сме съгласни на каквото е нужно. По-къси спортни уикенди, по две надпревари на уикенд, продължение на сезона, събиране на надпреварите по-близо едно до друго. Каквото и да е, значимо е да сме гъвкави сега. "

От " Ферари " към този момент са подкрепили концепцията сезонът да продължи до януари 2021 . " Готови сме за това, тъй че в случай че това е изборът, ще го подкрепим. Не съм сигурен, че ще е това, само че каквото и да е нужно, мисля, че е значимо да го подкрепим и да създадем всичко нужно. Важно е сега да не сме прочувствени. Знаем, че ще срещнем сложни обстановки, само че би трябвало да запазим основата на спорта ", добави Биното.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР