Състезанията от Формула 1 безспорно са обект на сериозна критика

...
Състезанията от Формула 1 безспорно са обект на сериозна критика
Коментари Харесай

Какво да очакваме от новия сезон във Формула 1

Състезанията от Формула 1 несъмнено са обект на сериозна рецензия в последните години. Много хора ги считат за искрено скучни и в това има известна доза истина. Организаторите добре знаят този факт, което е и повода всяка година да вкарват нови правила, целящи увеличение на конкуренцията и интригата за феновете. Дали съумяват е различен въпрос. От друга страна, водачите непрекъснато сменят тимовете си, някои напущат шампионата, на тяхно място идват нови, което поражда в допълнение комплициране. Ето за какво, по-долу ще се опитаме в синтезиран тип да ви представим всичко, което би трябвало да знаете за новия сезон във Формула 1. Първият кръг в Австралия е към този момент в предишното, само че въпреки всичко има още цели 20 съревнование, в които тази информация ще ви е потребна.

Нови правила за колите

Три са главните промени при колите през тази година, като те касаят дизайна и функционалността. За да могат водачите по-лесно да преследват колата пред тях, което да усили вероятно изпреварванията, предните и задните спойлери са доста уголемени. Идеята е по този метод преследващият автомобил да може да се приближи по-близо до колата начело и да се понижи отрицателния резултат върху сцеплението му от вихрите, основани от предния автомобил. Така водачите ще имат опцията да се преследват по-близо един до различен в по-голям интервал от време, което ще усили вероятността в последна сметка да се стигне до изпреварване. А точно това желаеме всички ние - повече конспирация.
 Снимка 413143

Друга огромна смяна касае гумите. През тази година те ще са обозначени единствено с три разнообразни цвята и няма да имат комплицирани имена, както до момента. Бялата маркировка ще значи, че гумите са твърди, жълтата ще алармира, че каучуковата примес е от междинния вид неотстъпчивост, а аленото ще е знак за меки гуми.

За да се усили видимостта при неприятно време, всички болиди към този момент ще разполагат с две спомагателни LED светлини откъм гърба, ситуирани в двата края на спойлера. Те ще светят непрекъснато, в случай че колата е оборудвана с гуми за приблизително влажен или изцяло влажен асфалт.

Нови правила за водачите

Една от най-големите промени, които водачите ще усетят през тази година е увеличеното с 5 кг оптимално възможно количество гориво - от 105 на 110 кг. Според уредниците това ще разреши на Люис Хамилтън, Себастиан Фетел и компания да употребяват оптималния запас на моторите си, без да се тормозят, че горивото им ще свърши. Увеличеното тегло на колите значи, че занапред нататък тежестта на водача ще се преглежда изцяло настрана, което пък от своя страна значи, че по-тежките от тях ще имат същите благоприятни условия като всички останали.

От този сезон, при възобновяване на конкуренцията след излизане на кола на сигурността, водачите ще могат да се изпреварват едвам откакто преминат финалната линия, а не както до момента, откакто колата на сигурността се прибере.
 Снимка 413146

Минималното тегло на колите с водач, само че без гориво, е увеличено от 733 на 740 кг, като най-малко 80 кг от това тегло е непокътнато за водача, неговата седалка и оборудването му. В случай че водачът е по-лек, тимът е задължен да постави баластни тежести в кокпита.

За да се усъвършенства сигурността на водачите, уредниците на Формула 1 вкарват потреблението на биометрични ръкавици и по-здрави каски. Ръкавиците ще изпращат информация до медицинския център на пистата преди, по време на и след възможен случай, а шлемовете към този момент разполагат с 10 мм по-нисък визьор, с цел да се понижи заплахата от навлизане на летящи парчета.
 Снимка 413145

Отбори, коли и водачи

През този сезон във Формула 1 ще вземат участие 10 тима - всеки с по две коли. Всички те са добре познати от предходната година, като възможна разлика можете да очаквате в цветовете на някои от тях. При водачите, обаче, има известни промени.

Шампионите от Mercedes-AMG не престават да разчитат на Люис Хамилтън и Валтери Ботас, които ще ръководят новия болид на германците, носещ звучното име W10 EQ Power.

За главните им съперници от Ferrari ще се състезават Себастиан Фетел и Шарл Леклер, които ще седят зад кормилото на Ferrari SF90.

Пилоти на Red Bull STR14 тази година ще бъдат Макс Верстапен и Пиер Гасли, а някогашният им снабдител на мотори - французите от Renault - залагат на Нико Хюлкенберг и Даниел Рикардо.

Дъщерният тим на Red Bull - Toro Rosso - ще чака положително показване от Даниил Квият и Александър Албън, а американският тим на Haas ще заложи на Ромен Грожан и Кевин Магнусен на борда на VF-19.
 Снимка 413144

McLaren през тази година ще разчитат на тандема Карлос Сайнц и новобранеца Ландо Норис зад кормилото на болида MCL34. Серхио Перез и Ланс Строл ще се състезават за Racing Point, а Заубер залагат на Кими Райконен и Антонио Джовинаци.

На последно, само че не и по значение, място е тимът на Williams, чийто болид RK88 ще попадне в ръцете на завърналият се Роберт Кубица и новобранецът Джордж Ръсел.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР